Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Vattara Ankara'da - Son Dakika
Güncel

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Vattara Ankara'da

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Vattara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

26.03.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Vattara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Vattara, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Vattara, deftere şunları yazdı:

" Mustafa Kemal Atatürk, şerefli bir ulus kurdu ve Türkiye'yi modern bir ülke yaptı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarıyla Türkiye istişarelerde vazgeçilmez bir ülke. Bu güzel ülkeye ziyaretim dolayısıyla ülkede gerçekleştirilenleri ve tarihte yerini alan Türk halkının arzusunu gördüm. Fildişi Sahili, Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanacaktır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşını Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Vattara, ortak basın toplantısı düzenleyecek ve çeşitli anlaşmalara imza atacak.

Erdoğan, Vattara onuruna akşam yemeği verecek.

Vattara'nın ziyareti, Fildişi Sahili'nden Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Vattara Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement