Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vattara Ankara'da - Son Dakika
Güncel

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vattara Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.

26.03.2015 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.

Fildişi Sahili Cumhuriyeti ve Türk bayraklarını taşıyan atlı süvarilerce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önündeki caddede karşılanarak, protokol kapısına getirilen Vattara'yı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'ın ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Vattara'nın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Vattara, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı denetledi ve selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Vattara, merdivenlerde Türkiye ve Fildişi Sahili Cumhuriyeti bayrakları önünde el sıkışarak, basın mensuplarına poz verdi.

Karşılama törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Vattara, görüşmelerde mutabık kalınan konulardaki anlaşmaların imza törenine katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vattara Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement