Filenin Fidanları Amway ile Trabzon'da Yeşeriyor - Son Dakika
Güncel

Filenin Fidanları Amway ile Trabzon'da Yeşeriyor

Filenin Fidanları Amway ile Trabzon\'da Yeşeriyor

Türkiye genelinde 40 bin çocuğa ulaşmayı hedefleyen projenin İstanbul'dan sonraki ilk ayağı Trabzon oldu.

14.07.2014 16:50  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl Türkiye'de 20'inci yılını kutlayan Amway, Türkiye Voleybol Federasyonu ile başlattığı Filenin Fidanları projesi kapsamında, Türkiye genelinde 20 ilde, ilköğretim okullarına, 300 adet mini voleybol kiti temin ederek, geleceğin sporcularının yetişmesine destek olacak.

Tüm dünyada sporun ve sporcunun destekçisi Amway, 2013 yılında 'Milli Takımlar Tedarik Sponsoru' olarak Türkiye'de başlattığı spora destek çalışmalarını, sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğiyle Türkiye genelindeki 6-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik 'Filenin Fidanları' projesini başlattı. 20 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul'da başlayan projenin ilk ayağı Trabzon oldu.

14 Temmuz 2014 tarihinde Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleşen lansman toplantısına Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Emniyet Müdürü Murat Köksay, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, Trabzon Belediye Spor Kulübü Başkanı Nihat Demir, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, A Milli Bayan Voleybol Takımı sporcularından Ediz Kaan Fırıncıoğlu ve Genç Milli Takım Kaptanı Arelya Karasay, Amway Türkiye Müşteri İlişkileri Müdürü Özgün Yüksel ve Trabzon'da faaliyet gösteren Amway Türkiye Serbest Girişimci Liderleri katıldı.

Amway - Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğiyle hayata geçen 'Filenin Fidanları' isimli sosyal sorumluluk projesi, Türkiye genelinde 6-12 yaş grubundaki çocukların spora ve voleybola ilgisini artırmayı ve geleceğin voleybolcularının yetişmesine fırsat yaratmayı hedefliyor. Bu sene Türkiye'deki 20. yılını kutlayan Amway, Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte belirlediği Türkiye genelindeki 20 ilde, ihtiyacı olan okullara verilmek üzere toplam 300 adet 'Mini Voleybol Seti' hediye edecek.

Proje kapsamında, setlerin dağıtımına ilk olarak Trabzon'dan başlayan Amway, bu ilde, Sürmene Hasan Tahsin Kırali, Beşikdüzü Şehit Gürhan Yardım, Sürmene Yakup Kalafatoğlu ve Vakfıkebir Büyük Liman Ortaokullarında toplam 1607 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Trabzon'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu projeye ilişkin şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile başlattığımız 'Milli Takımlar Tedarik Sponsorluğu' çalışmalarına, Türkiye'de 20'inci yılımızı kutladığımız bu yıl da 'Filenin Fidanları' sosyal sorumluluk projemizle devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı ve Türkiye'de voleybol sporunun daha geniş kitlelere yayılmasına fırsat yaratmayı hedefliyoruz. Eminim ki Trabzon'dan da pek çok başarılı voleybolcu çıkacaktır." Sağlıklı yaşamanın dünyadaki en büyük zenginlik olduğunuz da hatırlatan Çorbacıoğlu, Amway olarak aktif yaşam ve spora destek vermenin de toplumsal sorumlulukları olduğunu ve şirket olarak içinde bulundukları toplumlara katkı sağlamanın kendileri için büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Voleybol sporu için gerekli ekipmanları olmayan ve bu nedenle voleybol sporunu yapma imkanı bulunmayan okullara gönderilecek 300 mini voleybol seti, voleybol direği, file, dört adet mini voleybol topu ve voleybol oynama kitapçığından oluşuyor. Mini voleybol setleri Türkiye genelinde belirlenen 20 ilde, ilköğretim okulunda öğrenim gören 6-12 yaş gurubundaki öğrencilere gönderilecek. Filenin Fidanları Projesi kapsamında İstanbul ve Trabzon'un yanı sıra, Hatay, İzmir, Aksaray, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Muş, Samsun, Sakarya, Van ve Zonguldak yer bulunuyor. Önümüzdeki dönem, belirlenen illere yenilerinin eklenmesi hedefleniyor.

Soma'da ki tüm ilköğretim okullarına verilecek

Proje kapsamında, kısa süre önce büyük bir acı yaşayan Manisa'nın Soma ilçesindeki ilköğretim okullarının tamamına mini voleybol setleri gönderilerek, burada yaşayan çocukların da voleybolla buluşması sağlanacak.

Filenin Fidanları projesinin Türkiye'deki voleybolun geleceğinde önemli bir yer tutacağını belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise altyapının önemine değinerek "Hedefimiz çocukların spor sevgisini artırmak ve voleybolu küçük yaşlardan itibaren tüm ülke geneline yayarak başarılı voleybolcular ve voleybolsever kitleler yaratmak. Bu uğurda gerçekleştirdiğimiz çok sayıdaki projemize "Filenin Fidanları" sosyal sorumluluk projesi ile önemli bir ekleme yapıyoruz. Amway Türkiye'nin sponsorluğunda ülkemizin farklı noktalarındaki okullara mini voleybol setleri göndererek, özellikle ilkokul ve ortaokuldaki gençlerimize voleybolu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bunu yaparken elbette büyük bir acı yaşayan Soma'yı unutmayacağız. "Filenin Fidanları" projesi dahilinde, Soma'da bulunan tüm ilköğretim okullarına mini voleybol setleri göndererek orada yaşayan çocuklarımızın voleybolla buluşmasını sağlayacağız. Onları voleybolla buluşturarak spor gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışacağız." ifadelerini kulandı.

Filenin Fidanları projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Başkan Mutlugil sözlerini "Bu çok özel projede, Türkiye Voleybol Federasyonu olarak yer almaktan çok büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sporun aktivite ve dinamiklerini çocuklarımıza daha yaygın bir şekilde buluşturmak adına son derece önemsediğimiz özel bir proje olacaktır. Amway Türkiye'nin "Filenin Fidanları" projesi ile dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan Olimpiyatların önde gelen branşlarından voleybola vereceği destek, elde edilmiş başarıların daha yukarı seviyelere taşınmasında önemli bir rol oynayacaktır. Türk voleybolunun hak ettiğine inandığımız ilgiyi artırma noktasında, Amway'in vermiş olduğu katkıya teşekkür ederiz. Umarım hep birlikte voleybolumuzu daha ileri seviyelere taşıyacağız." şeklinde tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filenin Fidanları Amway ile Trabzon'da Yeşeriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi
    10:56 Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi

    Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Programa, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve diğer davetliler katıldı.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi
    10:56 Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne çıkardığı süs bitkisinin çalındığını fark eden esnaf, hırsıza seslenerek görüntülerle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen esnaf, bitkinin kimliği belirsiz bir kadın tarafından köklenerek çalındığını tespit etti. Esnaf, çalınan bitki ve içerisindeki değerli taşların geri getirilmesini istedi.

  • FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    10:56 FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Boydak'ın, örgütün mali ayağında yer aldığı iddia ediliyor.

  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.

  • Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
    10:52 Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

    Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kazada araçtaki Seher Hancı (64) olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Ahmet, eşi Ayşe ve kuzeni Abdurrahman Bostan yaralandı. Yaralılar Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve genel sağlık durumları iyi.

  • Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı
    10:52 Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek oldu. Kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla Filistin'e gönderen minikler, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu öğreniyor.

  • Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı
    10:52 Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

  • İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı
    10:52 İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı

    İstanbul İhracatçı Birliklerinin (İİB) ihracatı yılın ilk iki ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 artarak 2 milyar 48 milyon dolara yükseldi. İİB üyesi birliklerin farklı sektörlerdeki ihracatları da artış gösterdi.

  • Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor
    10:52 Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor

    Kars'ta gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi amacıyla Gıda Kontrol ekipleri tarafından gıda işletmelerine yönelik denetimler aralıksız olarak sürdürülüyor. Denetimler kapsamında gıda numuneleri alınarak analizler yapılmakta ve olumsuzluk tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulanmaktadır.


Advertisement