'Filenin Fidanları' Projesi 2. Yaşında - Son Dakika
Güncel

'Filenin Fidanları' Projesi 2. Yaşında

Tüm dünyada sporun ve sporcunun destekçisi Amway'in, Türkiye Voleybol Federasyonu ile geçtiğimiz yıl başlattığı 'Filenin Fidanları 'projesi ilk yılını tamamladı.

21.05.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleceğin sporcularının yetişmesine destek olmak amacı ile yola çıkılan projede ilk yıl 20 ilde 40 bin çocuğa ulaşarak önemli bir başarı elde edildi. Projede bu yıl il sayısı 65'e yükselirken, 100 binden fazla çocuğa ulaşılması hedefleniyor. 21 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda, Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün, Amway Türkiye Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve A Milli Bayan Voleybol Takımı Sporcuları yer aldı.

Amway Türkiye, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinin sonuçları ve yeni hedefleri açıklamak üzere 21 Mayıs Perşembe günü Taksim Ceylan InterContinental Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Amway Türkiye Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün, A Milli Bayan Voleybol Takımı Sporcuları ve minik voleybolcular katılım gösterdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği çerçevesinde 2013 yılında 'Milli Takımlar Tedarik Sponsoru' olarak Türkiye'de başlattığı spora destek çalışmalarına, 2014 senesinde sosyal sorumluluk projesini de ekleyerek, 'Filenin Fidanları' isimli projeye imza atan Amway, projenin ilk senesini başarı ile tamamladı. Tüm proje paydaşları ile bir arada gelerek bu başarıyı kutlayan firma, aynı zamanda Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğini 3.yıla taşıyacak olan sponsorluk sözleşmesini imza altına aldı. Amway Türkiye Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, A Milli Bayan Voleybol Takımı sporcularından Asuman Karakoyun ve Yeliz Başa katıldı. Milli sporcular, minik voleybolcular ile gösteri maçı düzenleyerek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Proje Türkiye'nin her bölgesinden 100 bin çocuğa voleybolu sevdirmeyi amaçlıyor

Amway - Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğiyle geçen sene hayata geçen 'Filenin Fidanları' isimli sosyal sorumluluk projesi, Türkiye genelinde 6-12 yaş grubundaki çocukların spora ve voleybola ilgisini artırmayı ve geleceğin voleybolcularının yetişmesine fırsat yaratmak için planlandı. 2014 senesinde Türkiye'de gerçekleştirdiği çalışmalarda 20. yılını geride bırakan Amway, Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte belirlediği Türkiye genelindeki 20 ilde, ihtiyacı olan okullara verilmek üzere 'Mini Voleybol Seti' hediye ederek 40 bin çocuğa ulaştı. 2015 için kitlerin ulaştırılması planlanan il sayısının 65'e çıkarılması ile voleybol ile tanışan çocuk sayısının 100 bini geçeceği belirtildi. Proje kapsamında voleybol direği, file, dört adet mini voleybol topu ve voleybol oynama kitapçığından oluşan kitler, voleybol sporu için gerekli ekipmanları olmayan ve bu nedenle voleybol sporunu yapma imkânı bulunmayan okullara gönderildi.

Amway olarak aktif yaşama ve spora çok önem veriyoruz

Toplantıda gerçekleşen konuşmasında Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün şunları söyledi; "Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile başlattığımız 'Milli Takımlar Tedarik Sponsorluğu' çalışmalarına, Türkiye'de 20'inci yılımızı kutladığımız geçen sene 'Filenin Fidanları' sosyal sorumluluk projemizle taçlandırdık. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı ve Türkiye'de voleybol sporunun daha geniş kitlelere yayılmasına fırsat yaratmayı hedefledik. Türkiye'nin her bölgesinden 65 ilde, ihtiyacı olan okullara toplam 600 adet 'Mini Voleybol Seti' temin etmiş olup, 100.000 den fazla çocuğumuzun voleybol sporu ile tanışmasını sağlıyoruz. Filenin Fidanları projesi, Türkiye Voleybol Federasyonu ile ülkemizde voleybol sporunun gelişimi için attığımız önemli bir adım. Bundan sonra da bu sporun yaygınlaşması ve ülkemizin dört bir yanına ulaşması için federasyonla işbirliğimiz devam edecektir."

Amway'in sağlıklı yaşama verdiği önemi hatırlatan Ergün, içinde bulundukları toplumlara katkı sağlamanın kendileri için büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi. Filenin Fidanları projesinin Türkiye'deki voleybolun geleceğinde önemli bir yer tutacağını belirten Ergün Voleybol Federasyonu ile gerçekleştirdiği 'Milli Takımlar Tedarik Sponsoru' işbirliğini 3.yıla taşıyacak olan sözleşmenin altına imza atmasıyla ilgili ise; "Amway olarak aktif yaşam ve spora çok önem veriyoruz. Bu sebepten hem profesyonel sporculara hem de spor yapmak isteyen herkese destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın başkan Özkan Mutlugil ile bugün işbirliğimizin 3. yılı için imza attık. Milli sporcularımıza günlük hayatlarından spor yaşamlarına kadar her alanda destek olmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz" şeklinde konuştu.

'Milli Takımlar Tedarik Sponsoru' işbirliğini 3.yıla taşıyacak olan sponsorluk sözleşmesinin altına Amway ile imza atan Özkan Mutlugil; "Türk voleybolunun hak ettiğine inandığımız ilgiyi artırma noktasında, Amway'in vermiş olduğu katkıya Türkiye Voleybol Federasyonu adına teşekkür ediyorum. Umarım hep birlikte voleybolumuzu daha ileri seviyelere taşıyacağız. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak sağlığa ve spora değer veren Amway firması ile işbirliğimiz nedeniyle çok mutluyuz"

şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Filenin Fidanları' Projesi 2. Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement