Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele

Filipinler'de güvenlik güçlerinin geçen haftadan bu yana Ebu Seyyaf örgütüne düzenlediği operasyonlarda 40 militan öldürüldü, 25 militan yaralandı.

11.07.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'de güvenlik güçlerinin geçen haftadan bu yana Ebu Seyyaf örgütüne düzenlediği operasyonlarda 40 militan öldürüldü, 25 militan yaralandı.

Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Filemon Tan yaptığı açıklama, 6 Temmuz'da Jolo bölgesinde başlatılan operasyonda 18 militanın öldürüldüğünü, 9'unun yaralandığını, 7 Temmuz'da Sulu eyaletinde başlatılan operasyonda da 22 militanın öldürüldüğünü, 16'sının yaralandığını belirtti.

Tan, kara birliklerinin, topçu ateşleri ve hava saldırılarıyla desteklenerek, zırhlı araçlarla Ebu Seyyaf mevzilerine doğru ilerlemeye devam ettiğini bildirdi.

Basilian Valisi Jim Saliman da militanların bölgeden çıkarılması için askeri güçlerin yoğun bombardımanı altında kalan Tipo-Tipo, Ungkaya Pukan ve Albarka kasabalarında, "mülkiyetin hasara uğraması, geçim kaynaklarının, yolların ve insanların normal yaşamlarının bozulması" anlamına gelen "felaket durumu" ilan edildiğini duyurdu.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren, terör örgütü El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddet eylemleri düzenliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement