Filipinler'den Işid'e Katılım İddiası - Son Dakika
Güncel

Filipinler'den Işid'e Katılım İddiası

Filipinler ordusu, "bazı Filipinlilerin IŞİD'e katıldığı" iddilarını araştırıyor.

26.08.2014 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinli yetkililer, ülkenin güneyinde Müslümanların yaşadığı bölgedeki iki terör örgütü üyelerinin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) katıldığına dair iddiaları araştırdığını duyurdu.

Ordu Sözcüsü Ramon Zagala, bazı gazetelerde yer alan "bazı Filipinlilerin IŞİD'e katıldığı" yönündeki iddiaları araştırmak için için medyayla işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Brigada New radyo istasyonu, ülkenin güneyinde etkin olan el Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf ve Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları (BIFF) adlı örgütünün 100 kadar üyesinin IŞİD'in başarısından etkilenerek örgüte katılmak için Ortadoğu'ya gittiğini ve şu an askeri eğitimden geçtiğini iddia etti.

Ebu Seyyaf'in önde gelen isimlerinden Isnilon Hapilon, 23 Temmuz'da internete yüklediği videoyla BIFF de sözcüsü Ebu Mısri Mama aracılığıyla IŞİD'e desteğini açıklamıştı.

MILF'ten IŞİD katılımlarına tepki

Filipinler hükümetiyle 27 Mart'ta Bangsamoro Barış Anlaşması'nı imzayan Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) de IŞİD'i eleştirdi.

MILF, yaptığı açıklamada IŞİD'in fikirlerini "hastalıklı" olarak tanımlayarak, bu fikirlerin "macera peşinde koşan, zihni kin ve intikamla meşgul olan kişileri cezbettiğini" belirtti. MILF, IŞİD'e katılanları "13. yüzyılda Kudüs'ü Müslümanların elinden almak için Haçlı seferlerine katılan ve Müslümanları 'kafir' ilan eden Avrupalılara" benzetti. - Filipinler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'den Işid'e Katılım İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement