Filipinli gelinin Kur'an ı Kerim öğrenme azmi - Son Dakika
Güncel

Filipinli gelinin Kur'an ı Kerim öğrenme azmi

Filipinli gelinin Kur\'an ı Kerim öğrenme azmi

Filipinli gelinin Kur'an ı Kerim öğrenme azmi ORDU

06.10.2013 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinli gelinin Kur'an-ı Kerim öğrenme azmi - ORDU

Filipinli gelin Kur'an okumayı öğreniyor

- Ordu'ya iki yıl önce gelerek burada evlenen ve Müslüman olan Filipinli Glenda Güloğlu, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için müftülükçe açılan kursa katılarak ders almaya başladı - Güloğlu: "Huzur bulduğum için İslam'ı seçtim, Kur'an-ı Kerim okumak ve namaz kılmak istiyorum"

ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Ordu'ya iki yıl önce gelerek burada evlenen ve Müslüman olan Filipinli Glenda Güloğlu, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için Gülyalı Müftülüğü'nce açılan kursa katılarak ders almaya başladı.

Filipinler'de iki yıl önce tanıştığı Abdurrahman Güloğlu ile Türkiye'ye gelen ve evlenerek Ordu'da yaşamaya başlayan "Filipinli gelin" Glenda Güloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendikten bir yıl sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

İslam dininden çok etkilendiği için Müslüman olmayı seçtiğini anlatan Güloğlu, şöyle konuştu:

"Ben Müslüman olarak İslam dinini kabul ettim. Huzur bulduğum için İslam'ı seçtim, Kur'an-ı Kerim okumak ve namaz kılmak istiyorum. Öğrenmek için de Kur'an kursuna katılmaya karar verdim. İslam'ı seçtim çünkü kendim huzur buldum ve çok mutluyum. Kur'an okumak ilk zamanlar zor ama öğrendikçe bana kolay geldi. Namaz kılmak istediğimi de hocama ilettim. Namaz kılmayı da en kısa zamanda öğrenmek istiyorum."

- "Kur'an kursuna ilk müracaat yapan öğrencimiz"

Gülyalı Müftüsü Seyfullah Çakır, Glenda Güloğlu'nun Kur'an kursuna ilk müracaat eden öğrencileri olduğunu dile getirdi.

Bu talebin kendilerini çok sevindirdiğini vurgulayan Çakır, "Ben de ders durumunu takip ediyorum. Hakikaten çok başarılı, candan, istekli. Kısa sürede çok yol aldı. Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gayret gösteriyor. Biz kendisinin bunu en kısa zamanda başaracağına inanıyoruz" dedi.

- "Cüz okumaya başladı" -

Gülyalı Merkez Kur'an Kursu öğreticisi Rukiye Çakır ise Glenda Güloğlu'nun kursun en başarılı öğrencileri arasında yer aldığını belirtti.

Güloğlu'nun cüz okumaya başladığını anlatan Çakır, şunları kaydetti:

"Evlendikten sonra ilçemize yerleştiler. Bana bizim kutsal kitabımızı öğrenmek istediğini söyledi. Bu istek karşısında mutlu olduk. Şimdi gelinen noktada cüz okumaya başladı. Gayet hızlı ilerliyor. Yakın zamanda Kur'an-ı Kerim'e geçeceğini umut ediyoruz."

2- röportaj

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinli gelinin Kur'an ı Kerim öğrenme azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement