Filistin Büyükelçisi Mustafa'dan Şahin'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Filistin Büyükelçisi Mustafa'dan Şahin'e Ziyaret

Filistin Büyükelçisi Mustafa\'dan Şahin\'e Ziyaret

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

13.07.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyükelçilik görevine yeni atanan Dr. Faed Mustafa'yı tebrik ederek, başarılar diledi. Yaser Arafat'ın yaşadığı dönemde Filistin'i ziyaret ettiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bizim adaletli dünya barışını sağlayacak şekilde hak temelli yaklaşan toplumun ve dünyanın vicdanı olan bir anlayışla Filistin meselesini çok yoğun bir şekilde dünyaya anlatmaya çalışan bir kardeşler topluluğu olarak gelinen noktayı çok kıymetli buluyoruz. Özellikle belediyeler birliği bünyesinde bizim yerel yönetimler bünyesinde bir çok birlik var. Bu birliklerde Filistin'in çok daha etkin bir şekilde yer alması, dönemsel başkanlıklarını alması gerekiyor. Bu konuda biz daha önce de yaptığımız çalışmada Filistin lehine adaylıktan çekilerek onların daha önce çıkacağı bir uluslararası topluma daha kuvvetli mesaj verecekleri bir organizasyonunu almalarını sağladık. Her zaman her türlü fedakarlığı yaptık, yapmaya da hazırız."

Şahin, Filistin'le yapılacak her türlü ortak proje ve çalışmaya hazır olduklarına işaret etti.

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa da yaklaşık bir buçuk ay önce büyükelçi olarak atandığını hatırlatarak, ilk ziyaretini Gaziantep'e yaptığını söyledi. Türkiye ve Filistin arasındaki ilişkilerin kuvvetli olduğunu vurgulayan Mustafa, "Gaziantep bir çok alanda etkin bir şehir. Örneğin ekonomisiyle, tarihiyle çok göz önünde olan bir şehir" dedi.

Türkiye'ye Filistin'e verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Mustafa, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep hiç şüphesiz kendine has konumu, kültürü ve karakteriyle Türkiye ve Filistin şehirleri arasında yapılacak ilişkilerde başrol oynayacaktır. Bu noktada ortak çalışmalar yapmayı öneriyorum. Bu noktada Gaziantep Belediyesi ve herhangi bir Filistin Belediyesi arasında bir anlaşma imzalanarak ilişkiler bir üste taşınabilir diye düşünüyorum."

Şahin'i Filistin'e davet eden Mustafa, Şahin'in çalışan Müslüman kadınlar için bir sembol olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Şahin ve Mustafa birbirlerine hediye takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Filistin Büyükelçisi Mustafa'dan Şahin'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement