Filistin'de Milli Mutabakat Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Filistin'de Milli Mutabakat Çalışmaları

Filistin\'de Milli Mutabakat Çalışmaları

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye, Hamas'ın Politbüro Başkan Yardımcısı Ebu Merzuk'la görüştü.

21.04.2014 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, milli mutabakat çalışmaları kapsamında, Hamas'ın Politbüro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ile bir araya geldi.

Filistinli gruplar arasındaki milli mutabakat görüşmelerine katılmak üzere Mısır'dan, Gazze'ye gelen Ebu Merzuk, ilk olarak Başbakan Heniye'yle buluştu. Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmedi.

Suriye'de çıkan olayların ardından Hamas'ın Şam bürosunun kapatılması nedeniyle Şam'dan ayrılan ve 2011 yılından bu yana Kahire'de yaşayan Ebu Merzuk, bir süre önce Mısır makamlarına oturumunun yenilenmesi yönünde yaptığı başvuru reddedilmişti. Ebu Merzuk'un Kahire'ye dönüp dönmeyeceği ilgili bir açıklama yapılmadı.

"Fetih heyeti, Gazze'ye gidecek"

Fetih Hareketi Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta da Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas'la yörütülen milli mutabakat görüşmeleri için görevlendirdiği heyetin, yarın Gazze'ye gideceğini belirtti.

Heyette, Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Azzam el-Ahmed, "Filistin Milli İnisiyatifi" hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, Filistin Arap Partisi Genel Sekreteri Cemil Şehade, Halk Partisi Genel Sekreteri Besam es-Salihi ve iş adamı Münib el-Mısri'nin yer alacağı kaydedildi.

Filistin'de 2006 yılında seçimleri Hamas'ın kazanmasının ardından Fetih'le aralarında anlaşmazlıklar çıkmış, çatışmaların ardından Hamas, 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti. Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıkların sonlandırılması için Mayıs 2011'de Mısır, Şubat 2012'de ise Katar başkanlığında uzlaşma görüşmeleri yapılmasına rağmen üzerinde mutabakata varılan konular hayata geçirilememişti. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'de Milli Mutabakat Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement