Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Aksa Uyarısı - Son Dakika
Politika

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Aksa Uyarısı

Filistin Dışişleri Bakalığı, Yahudi grup ve örgütlerin dini yılbaşıları Roş Aşana'ya denk gelen günlerde Mescid-i Aksa'ya girme çağrısında bulunması üzerine yetkililere dikkatli olunması çağrısında bulundu.

02.09.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Dışişleri Bakalığı, Yahudi grup ve örgütlerin dini yılbaşıları Roş Aşana'ya denk gelen günlerde Mescid-i Aksa'ya girme çağrısında bulunması üzerine yetkililere dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın hedef alınması konusuda tehlikeli bir tırmanma olduğunu, durumların kontrol edilemeyecek şekilde karışacağı sinyalini verdiği belirtilerek, aşırıcı grupların 13 Eylül'de Mescid-i Aksa'ya girme çağrılarına karşı ilgili birimlere uyarıda bulundu.

Tehlikenin tırmanmasından tamamen İsrail hükümetinin sorumlu olduğunun kaydedildiği açıklamada, Arap ve İslam aleminden, neredeyse hergün İsrail'in ihlallerine maruz kalan Kudüs'te İslam'ın ve Hristiyanlığın kutsallarını koruma sorumluluğunu üstlenmesi, uluslararası toplumdan kanun ve yasalara uymayan bu örgütlerin ve kampanyalarının önlemesi çağrısında bulunuldu.

Yahudi aşırıcı grupları,13 Eylül'de Mescid-i Aksa'ya girme çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Aksa Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement