Filistin'e İlaç Yardımı Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Filistin'e İlaç Yardımı Kampanyası

Filistin\'e İlaç Yardımı Kampanyası

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, “Çocuklarımızın ölmesi hepimizi derinden yaralıyor.

18.07.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, "Çocuklarımızın ölmesi hepimizi derinden yaralıyor. Yaralanan insanların ilaç, malzeme ve hastane imkanlarının yeterli olmasından dolayı göz göre ölüme terk edilmesi hepimizi derinden yaralıyor" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İlhan, 'Filistin'e İlaç Yardımı Kampanyası' ile ilgili olarak ilaç firmaları dernekleri ve tıbbi malzeme dernekleriyle bir araya geldi. Gazze'de bin 500 noktanın havadan vurulduğunu ve bu saldırılar sonucunda 300'e yakın kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin kişinin de yaralandığını belirten İlhan, "Dün kara harekatından önce görüştüğüm hastane yetkilileriyle bugün temas kuramıyorum. Kendilerinin bize ilettiği acil listeler vardı ve biz ilaç ve tıbbi malzemeleri bugün burada bulunan temsilcilerimize iletmiştik. Sadece bir haftalık malzemelerinin sınırlı miktarda ellerinde kaldıklarını söylemişlerdi ancak zannediyorum ki dün geceden sonra durum daha da acil bir noktaya gelmiş olmalı. Çok ciddi bir şekilde ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşıyorlar. Bunun dışında da hastanelerde yer kalmamasından kaynaklanan fiziksel mekan sorunları da devam etmekte. Acilen prefabrik binalara da ihtiyaçları bulunmakta. Gazze'de bulunan TRT İstanbul Haber Müdürü ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle sürekli temas halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Şuan da Filistin'in 4 milyon dolarlık ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden İlhan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizden talep ettikleri listelerde 147 farklı ürün bulunmakta. Ama bunlardan çok fazla sayıda ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bunların içinde ağrı kesiciler, kan durdurucular, acil ameliyat malzemeleri ve diğer acil müdahale için gerekli malzemelerin bulunduğunu biliyoruz. Bugün burada Sayın Başbakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Bey'in de talimat ve ricalarıyla SGK'nın önderliğinde bu duruma ne kadar katkıda bulunuruz, ne kadar yardım yapabiliriz amacıyla ve bu listelerin ne kadarını temin edip hızlı bir şekilde gönderebileceğimizi konuşacağız. Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, Türkiye İlaç Sanayi Derneği, Gelişimci İlaç Firmaları Derneği, Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu, Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası, Özel Hastaneler Platformu Derneği, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği, Ortopedik, Omurga, Travma ve Tanıya Dayalı Tıbbı Malzeme İmalatçıları ve İthalatçıları Derneği, Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği bugün aramızdalar. Türk milletinin ve tüm vatandaşlarımızın bir kez daha bu acılı zamanda Filistin halkının yanında olduğunu göstermenin önemli olduğuna inanıyorum ve bunun örnek olmasının diliyorum. Çocuklarımızın ölmesi hepimizi derinden yaralıyor. Yaralanan insanların ilaç, malzeme ve hastane imkanlarının yeterli olmasından dolayı göz göre ölüme terk edilmesi hepimizi derinden yaralıyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Filistin'e İlaç Yardımı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement