Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa, Kütahya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa, Kütahya'da Açıklaması

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faid Mustafa, İslam ümmetinin çoğunun Filistin halkının yanında durduğunu belirterek, "Ancak Türk devletinin ve halkının bize olan destekleri her zaman takdire şayandır" dedi.

31.12.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faid Mustafa, İslam ümmetinin çoğunun Filistin halkının yanında durduğunu belirterek, "Ancak Türk devletinin ve halkının bize olan destekleri her zaman takdire şayandır" dedi.

Büyükelçi Mustafa, Kütahya'da faaliyet gösteren Filistin Halkları Dostları Derneği ve kentteki bazı belediyelerce Gazze'de meyve ve sebze üretimi için oluşturulan "Kütahya bahçesi" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Mustafa, Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin'de oluşturulan bahçenin maddi olduğu kadar manevi olarak da desteklendiğini belirterek, projenin Türk halkının Filistin'i ne kadar çok sevdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Filistin'deki ambargonun ve sıkıntının uzun süredir devam ettiğini hatırlatan Mustafa, şöyle konuştu:

" Batı Şeria'da, Mescid-i Aksa'da, Kudüs'te, Gazze'de Filistin halkı maalesef zulüm altında yaşamaktadır. Taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Filistin halkı ne kadar zulüm altında olsa da müdafaa hattının ilk sırasında biz olacağız. Birinci hendeği bırakmayacağız ve savaşmaya devam edeceğiz. Filistin kurtulana kadar bu savaş bütün İslam ümmeti adına devam edecektir. İslam ümmetinin birçoğu Filistin halkının yanında duruyor ve bizi destekliyor. Ancak Türk devletinin ve halkının bize olan destekleri her zaman takdire şayandır. Bundan dolayı Filistin halkı adına Türk devleti ve halkına teşekkür ediyorum."

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da Müslümanlara yardım etmenin ve onların ihtiyaçlarını karşılamanın Müslüman ve Türkiye Cumhuriyeti bireyi olarak kendilerinin bir görevi olduğunu söyledi.

Kardeşlik duygusuyla hareket etmek gerektiğini ifade eden Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Bu sebeple Gazze'de 'Kütahya Bahçesi Projesi'ni biz geçen yıl başlattık. Bu projede Filistin hükümetinin bize tahsis etmiş olduğu 10 bin metrekarelik alanda bahçe kurma çalışmasını gerçekleştirdik. Sahil toprağı üzerinde düzenleme yaparak narenciye ağaçları diktik. Bu bahçede ayrıca mevsimlik sebzeler de yetiştirilebilmekte. Mesela şuanda bahçemizde lahana yetişmekte. Bunun yanı sıra su kuyuları açarak burada su arıtmasıyla ihtiyaç sahibi Filistin halkına arıtılmış su temin edilmektedir."

Konuşmaların ardından oluşturulan bahçenin görüntüleri izlenime sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa, Kütahya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement