Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe'nin 46. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe'nin 46. Yıldönümü

Gazze kentinde sol eğilimli Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Cephe'nin (FKDC) silahlı kanadı Filistin Ulusal Direniş Tugayları (PNRB) askeri geçit töreni düzenledi.

01.03.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze kentinde sol eğilimli Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Cephe'nin (FKDC) silahlı kanadı Filistin Ulusal Direniş Tugayları (PNRB) askeri geçit töreni düzenledi.

FKDC'nin kuruluşunun 46. yıldönümü nedeniyle PNRB'nin Gazze'de düzenlediği askeri geçit törenine katılan onlarca Gazzeli kentin çeşitli caddelerinde sevinç gösterisi yaptı. Füzeler dahil hafif ve ağır silahların taşındığı tören, kentte bulunan meçhul asker anıtında son buldu.

Törende konuşan FKDC Siyasi Büro Üyesi Salih Zeydan, 8 yıldan bu yana süren İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze Şeridi'nde trajik bir durumun yaşandığını belirterek, "Ardı ardına Gazze Şeridi'ni vuran krizlerden sorumlusu düşman İsrail'dir" dedi.

Zeydan, Mısır yargısının Hamas Hareketi'nin "terör örgütü" olduğuna dair karar alması hakkında da "Bu karar alelacele verilen bir karar ve manidar bir dönemde verildi. Hamas, Filistin halkının büyük bir kesimini temsil etmekle birlikte önemli ve kahraman bir rol oynuyor" şeklinde konuştu.

Filistin direnişinin terörist olmadığını dile getiren Zeydan, "(Filistin direnişi) Filistinlilerin savunma hakkıdır" diye ekledi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Abidin bölgesindeki Kahire Acil İşler Mahkemesi 28 Şubat'ta, Hamas Hareketi'nin "terör örgütü" olduğuna karar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe'nin 46. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement