Filistin-İsrail Barış Süreci - Son Dakika
Güncel

Filistin-İsrail Barış Süreci

Filistin-İsrail Barış Süreci

Arap Birliği, İsrail'in uzlaşmazlığı yüzünden barış sürecinin ufkunun kapalı olduğunu belirterek, İsrail-Filistin barış süreci için uluslararası bir mekanizmanın oluşturulmasını istedi.

30.08.2016 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Birliği, İsrail'in uzlaşmazlığı yüzünden barış sürecinin ufkunun kapalı olduğunu belirterek, İsrail- Filistin barış süreci için uluslararası bir mekanizmanın oluşturulmasını istedi.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, Çin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi ve beraberindeki heyetle görüşmesinin ardından Kahire'de birliğin merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Barış görüşmelerinin İsrail nedeniyle durdurulduğu ancak bunun kendileri tarafından kabul edilmediğini söyleyen Bin Hilli, Yahudi yerleşim birimlerinin inşası ile Filistin halkına karşı işlenen suçların devam ettiğini dile getirdi.

Barış sürecinin yeniden başlayabilmesi için Filistinli esirlerin serbest bırakılması, olumlu bir atmosfer oluşturulup barış sürecine has anlaşmaların teyit edilmesiyle bir güven ortamı oluşturulması gerektiğini ifade eden Bin Hilli şunları söyledi:

"İsrail'in uzlaşmazlığı yüzünden barış sürecinin ufku kapalı. İsrail-Filistin barış süreci için belirli bir zaman diliminde uluslararası bir mekanizma oluşturulmalı."

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin İsrail-Filistin barış sürecinin yeninden aktif hale getirilmesi için Fransa'nın başkenti Paris'e gittiği belirtildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Şükri'nin birgün sürmesi beklenen ziyareti çerçevesinde Fransız mevkidaşı Jean- Marc Ayrault ile bir araya gelmesinin beklendiği, Mısır'ın barış sürecini etkinleştirmek için uluslararası ve bölgesel düzeyde çalışmalar yürüttüğü aktarıldı.

Filistin ve İsrail arasında sonuncusu 9 ay süren barış görüşmeleri 2014'te netice alınamadan sona ermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin-İsrail Barış Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement