Filistin Milli Mutabakatı - Son Dakika
Güncel

Filistin Milli Mutabakatı

Hamas Siyasi Büro üyesi Zehhar: "Uzlaşı hükümeti, görevlerini yerine getiremeyerek büyük bir başarısızlığa uğradı.

18.09.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas Siyasi Büro üyesi Mahmud ez-Zehhar, Filistin uzlaşı hükümetinin şu ana kadar başarısız olduğunu belirtti.

Gazeteciler Forumu'nun düzenlediği sempozyumda konuşan Zehhar, "Uzlaşı hükümeti, görevlerini yerine getiremeyerek büyük bir başarısızlığa uğradı. Hükümete  6 ay süre  vereceğiz sonrasında alternatif düşüneceğiz. Çünkü Filistin halkını hiçbir başarı elde edemeyenlerin eline bırakamayız" dedi.

İsrail'in yakın zamanda Gazze'ye yeni bir saldırı düzenlemesini uzak ihtimal olarak değerlendiren Zehhar, Hamas'ın Mısır ile ilişkilerine değinerek "Hareketimiz komşu ülkelerin içişlerine karışmaz. Mısır ile ilişkiler nispeten iyileşti" ifadelerini kullandı.

"İster İran ister bir başkası olsun direnişe kim bir kuruş verdiyse bu zaferin ortağıdır" diyen Zehhar, İran'ın kendilerine maddi, askeri ve teknik destekte bulunduğunu kaydetti.

Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami Hamdallah başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Ancak söz konusu hükümetin, Gazze'de eski hükümete bağlı çalışan işçi ve memurların maaşlarını ödememesi nedeniyle protestolar düzenlenmişti. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Milli Mutabakatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement