Filistin Şampiyonluk Kupası Final Maçından Notlar - Son Dakika
Spor

Filistin Şampiyonluk Kupası Final Maçından Notlar

Filistin'de Batı Şeria'nın Ehli el-Halil takımı ile İsrail ablukası altındaki Gazze'deki İttihad Şucaiyye ekibi arasındaki Filistin Şampiyonluk Kupası ilk maçı için birçok taraftar, Gazze'deki El-Yermuk Stadı'na adeta akın etti.

06.08.2015 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'de Batı Şeria'nın Ehli el-Halil takımı ile İsrail ablukası altındaki Gazze'deki İttihad Şucaiyye ekibi arasındaki Filistin Şampiyonluk Kupası ilk maçı için birçok taraftar, Gazze'deki El-Yermuk Stadı'na adeta akın etti.

İki takımın karşılaşmasını seyretmek isteyen futbolseverler, siyasiler ve sporcuların da aralarında bulunduğu binlerce Filistinli, kavurucu sıcağa rağmen saatler öncesinden stattaki yerlerini aldı.

Yaklaşık bin 100 güvenlik görevlisinin yer aldığı futbol karşılaşmasını 35 yerli ve yabancı kanal, 7 Arap ve uluslararası haber ajansı ile yaklaşık 200 gazeteci takip ediyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter, Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril Er-Rucub'a gönderdiği mesajda, FIFA'nın Filistin'de maçların yapılmasının önündeki tüm engelleri kaldırmak ve futbolculara izin verilmesi için çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Batı Şeria'nın lig şampiyonu Ehli el-Halil, Filistin Şampiyonluk Kupası maçında Gazze liginin birincisi İttihad Şucaiyye ile karşılaşmak üzere dün Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze'ye girmişti.

Filistin Şampiyonluk Kupası'nı kazanan takım, "Filistin şampiyonu" unvanıyla Asya Kupası elemelerine katılacak. İki takım arasındaki rövanş maçı, Batı Şeria'daki Hüseyin bin Ali Stadı'nda  9 Ağustos Pazar günü oynanacak.

Söz konusu karşılaşmaların, 2000 yılındaki Aksa İntifadası'nın ardından Gazze ve Batı Şeria'dan iki takımın ilk resmi maçı olacağı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Filistin Şampiyonluk Kupası Final Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement