Filistin Ulusal Konseyi" Toplantısı Hazırlıkları - Son Dakika
Politika

Filistin Ulusal Konseyi" Toplantısı Hazırlıkları

Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, Hamas'a eylül ayının ortasında düzenlenmesi beklenen Filistin Ulusal Konseyi toplantısına katılma ve konsey bünyesinde yer alma çağrısı yaptı.

31.08.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, Hamas'a eylül ayının ortasında düzenlenmesi beklenen Filistin Ulusal Konseyi toplantısına katılma ve konsey bünyesinde yer alma çağrısı yaptı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri de olan Ureykat, Filistin'in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, "Hamas'a ayrılığı sonlandırarak, 14-15 Eylül'de yapılması beklenen Filistin Ulusal Konseyi toplantısına" katılma çağrısında bulundu.

FKÖ'nün toplantıyı düzenleyecek hazırlık komitesini belirlemek üzere yarın akşam Ramallah'taki başkanlık binasında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başkanlığında bir araya geleceğini kaydeden Ureykat, komitenin Ulusal Konsey başkanlığı ve FKÖ Yönetim Kurulu üyelerinden oluşacağını ifade etti.

Hamas'ın Gazze'de yönetim komitesi oluşturmak üzere Filistinli gruplara çağrıda bulunduğu yönündeki iddialara ilişkin ise Ureykat, "Bu kesinlikle kabul edilemez. Filistin meselesi ve kimliğine büyük ölçüde zarar veren bir girişim olur" diye konuştu.

Ureykat, "Tehlikelerle mücadelede, Filistin'in birliği dışında başka bir alternatif yok. Gazze'de bir devlet olmadığı gibi devletsiz bir Gazze de yok. Evhamlardan uzak durmamız gerekir" görüşünü dile getirdi.

Hamas'ta daha önce yapılan açıklamada, Ulusal Konsey toplantısı düzenlenmesi yönündeki karar, milli anlaşmalara "darbe" ve tek taraflı siyasi karar alma konusunda ısrar ve ulusal uzlaşıya sırt çevirme olarak değerlendirilmişti.

FKÖ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmud Abbas ve 9 üye 24 Ağustos'ta, konseyin olağanüstü toplanması için görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Yurt içi ve dışındaki Filistinlileri temsil amacıyla 1948 yılında kurulan ve en büyük yetki organı Filistin Ulusal Konseyi, 1996 yılından bu yana herhangi bir toplantı düzenlememişti. Konsey toplantısının 14-15 Eylül'de düzenlenmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Filistin Ulusal Konseyi' Toplantısı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement