Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin İstifa Edeceği' İddiası - Son Dakika
Güncel

Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin İstifa Edeceği' İddiası

Hamas ve İslami Cihad Hareketi, Filistinli gruplara danışılmadan ulusal hükümette bir değişiklik yapılmaması çağrısında bulundu.

17.06.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas ve İslami Cihad Hareketi, Filistinli gruplara danışılmadan ulusal hükümette bir değişiklik yapılmaması çağrısında bulundu.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı yazılı açıklamada, "Hareket olarak, ulusal hükümette tek taraflı değişiklik yapılmasını kabul etmiyoruz, bu konuda tüm Filistin gruplarıyla istişare edilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

İslami Cihad Hareketi ise Filistin halkının menfatine olacak tüm konularda "acilen diyalog ve istişare sürecine" girilmesi gerektiğini kaydetti.

Fetih Hareketi'nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin dün yaptığı açıklamaya göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fetih Devrim Konseyi toplantısında, Uzlaşı Hükümeti'nin 24 saat içinde istifasını sunacağını söylemişti.

Abbas'ın, Hamas'ın da aralarında olduğu Filistinli gruplarla istişare içinde yeni hükümeti kurma görevini tekrar Rami el-Hamdallah'a vereceği öne sürülmüştü.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine ise Hamdallah'ın istifa etmediğini, gelecek hafta pazartesi düzenlenecek Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) toplantısına katılacağını, burada yeni bir uzlaşı hükümetinin oluşturulması konusunun ele alınacağını belirtmişti.

Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami el-Hamdallah başkanlığında Uzlaşı Hükümeti kurulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin İstifa Edeceği' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement