Filistinli Doktorlar Şifa İçin Anadolu Yollarında - Son Dakika
Yerel

Filistinli Doktorlar Şifa İçin Anadolu Yollarında

İstanbul'da dernek çatısı altında bir araya gelen Filistinli doktorlar, Türkiye'nin çeşitli kentlerini gezerek, yurttaşlarına sağlık hizmeti veriyor.

22.05.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LALE KÖKLÜ - İstanbul'da dernek çatısı altında bir araya gelen Filistinli doktorlar, Türkiye'nin çeşitli kentlerini gezerek, yurttaşlarına sağlık hizmeti veriyor.

Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneğinden kardiyoloji uzmanı, pediatrist, aile hekimi, dermatolog ve 4 diş hekimi, İstanbul, Ankara, Osmaniye ve Şanlıurfa'yı dolaşarak, ulaşabildikleri Filistinli ailelerin sağlık taramasını gerçekleştirdi.

Son olarak Mersin'e gelen doktorlar, Filistinli 400 ailenin sağlık kontrollerini yaptı. Aralarında topladıkları parayla aldıkları ilaçları kronik hastalığı bulunanlara dağıtan Filistinli doktorlar, yurttaşlarının yaralarına merhem olmaya çalışıyor.

Dernek Başkanı Dr. Muhammed Emin, AA muhabirine, kendi imkanlarıyla gerçekleştirdikleri sağlık taramasıyla, her zaman Filistinlilerin yanında yer alan Türkiye'nin yükünü bir nebze olsun hafifletmek istediklerini söyledi.

Derneklerinin yaklaşık 4 ay önce faaliyete girdiğini ifade eden Emin, şunları kaydetti:

"Dil sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmetini yeterince alamayan yurttaşlarımıza Filistinli doktorlar olarak yardım etmeyi amaçladık. Hem sağlık taraması yapıyoruz hem de kronik hastaların sürekli kullanmaları gereken ilaçlarını sağlıyoruz. Böylece bu kardeşlerimizle vatanımızdan vazgeçmediğimizi, aynı zamanda Filistinimizin işgal yıl dönümü itibarıyla ısrarla vatanımıza geri dönmek istediğimizi belirtmiş oluyoruz."

Türkiye'ye minnettarlar

Emin, Türkiye'ye gelen çoğu Filistinlinin Suriye'den göç ettiğini dile getirdi.

Yardımseverliği nedeniyle Türkiye'ye minnettar olduklarını belirten Emin, "Türkiye zaten Filistinli ve Suriyeli mültecilerin yanında. Biz de Filistinli doktorlar olarak Türkiye'nin yanında bulunduğumuzu ispatlamak istiyoruz" diye konuştu.

Emin, sağlık kontrollerini Filistinlilerin yaşadığı diğer kentlerde de sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

"Onları görünce kendimi Filistin'de hissettim"

Sağlık taramasından geçirilen Abu Abdurrahman Mişiniş (60) de ailesiyle yıllar önce Filistin'den Suriye'ye göç ettiklerini ancak oradaki iç savaş nedeniyle geçen sene Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Türkçe bilmedikleri için hastanelerde zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Mişiniş, "Filistinli doktorların bizimle ilgilenmesine çok sevindik. Onları görünce kendimi Filistin'de hissettim. Allah onlardan razı olsun. Keşke savaşlar olmasaydı da memleketimizde kalsaydık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filistinli Doktorlar Şifa İçin Anadolu Yollarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement