Filistinli Gruplar "İntifadaya" Desteklerini Yineledi - Son Dakika
Dünya

Filistinli Gruplar "İntifadaya" Desteklerini Yineledi

Filistinli gruplar, "Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail işgaline karşı İntifadaya yönelik desteklerini" yineledi.

24.01.2016 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistinli gruplar, "Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail işgaline karşı İntifadaya yönelik desteklerini" yineledi.

Filistinli grupları bünyesinde barındıran Ulusal İslami Güçler Topluluğu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Batı Şeria ve Kudüs'teki intifadaya tam ve sınırsız destek verdiklerini" belirtti. Açıklamada, Filistinli grupların "İntifadanın devamı için çalıştığı" kaydedildi.

Ayrıca uluslararası insan hakları kurumlarından, İsrail'in idari tutukluluk uygulamalarını protesto etmek için 61 günden bu yana açlık grevini sürdüren Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'ın serbest bırakılması için harekete geçme çağrısında bulunulan açıklamada, Kayk'ın hayatından İsrail hükümetinin sorumlu olduğu vurgulandı.

Filistinli gazeteci Kayk, "şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinden alınarak tutuklanmış ve tutuklanmasından 4 gün sonra da açlık grevine başlamıştı. 20 Aralık'ta Kayk'ın idari tutukluluk süresi 6 ay uzatılmıştı.

Ulusal İslami Güçler Topluluğu çatısı altında Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) gibi çeşitli hareketler bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Filistinli Gruplar 'İntifadaya' Desteklerini Yineledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement