Filistinli İtfaiyeciler, Kocaeli'nde Eğitm Gördü - Son Dakika
Yerel

Filistinli İtfaiyeciler, Kocaeli'nde Eğitm Gördü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında eğitim gören 9 Filistinli itfaiyeciye sertifika verildi.

28.03.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında eğitim gören 9 Filistinli itfaiyeciye sertifika verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli itfaiyesinin Filistin'in El Halil şehrinden gelen 9 itfaiyeciye 3 hafta eğitim verdiği belirtilerek, eğitimin sonunda itfaiyecilere sertifikalarının takdim edildiği bildirildi.

Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı'na Filistinlilerin yanı sıra Sivas, Zonguldak, Erzurum ve Malatya'den gelenlerin de katıldığı vurgulanan açıklamada, katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim verildiği ifade edildi.

Açıklamada, itfaiyecilerin yangın, deprem ve trafik kazalarına müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket çalışmalarını başarıyla tamamladıkları aktarılarak, "90 saatlik eğitim, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'ndeki (KOBİTEM) uygulama platformunda yapıldı. Gruplara İtfaiye Daire Başkanlığının uzman personelince tam teçhizatla yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Kursiyerler, gözlem ve atak ile duman simülatöründe yangınla mücadele eğitimi aldı" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filistinli İtfaiyeciler, Kocaeli'nde Eğitm Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement