Filistinli Türk Vatandaşı Abusalih'in Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Filistinli Türk Vatandaşı Abusalih'in Serbest Bırakılması

Ahmet Abusalih'in eşi Müjgan Abusalih: "Eşimin kardeşi 'saldılar' diye söyleyince evimiz bayram yerine döndü.

28.11.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail tarafından 22 gün önce gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan Filistin uyruklu Türk vatandaşı Ahmet Abusalih'in eşi Müjgan Abusalih, "Eşimin kardeşi 'saldılar' diye söyleyince evimiz bayram yerine döndü. İnternetten yüzünü görmek, göz göze gelmek çok farklı bir duyguydu. Bütün arkadaşlarımız, geliş tarihini bekliyor" dedi.

Abusalih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Ahmet Abusalih'in şu anda Batı Şeria'da ailesinin evinde bulunduğunu ve Türkiye'ye geliş tarihinin henüz belli olmadığını belirtti.

Eşinin suçsuzluğunun kesinleştiğini ancak prosedürlerin tamamlanmasını beklediğini dile getiren Abusalih, eşinin telefonda kendisine "İyi olduğunu, gözaltına kaldığı sürece herhangi bir sorun yaşamadığını, tek problemin tek kişilik hücrede kalması olduğunu" söylediğini aktardı.

Abusalih, "Eşim, Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür etti ve Türk olmaktan gurur duyduğunu söyledi" diye konuştu.

Eşinin sesini 22 gün duymadığını anlatan Abusalih, "Dışişleri Bakanlığı'ndan talepte bulunmuştum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek için. Dışişleri Bakanlığı, 2 gün önce eşimle görüştü. 22 gün boyunca uyku uyumadık, yemek yemedik. 3 çocuğum var, onlar okula bile gitmek istemedi" ifadelerini kullandı.

Müjgan Abusalih, dün akşam eşinin kardeşinden aldığı telefonla eşinin serbest kaldığını öğrendiğini ifade ederek, "Mahkeme bekleniyordu. Eşimin kardeşi 'saldılar' diye söyleyince evimiz bayram yerine döndü. İnternetten yüzünü görmek, göz göze gelmek çok farklı bir duyguydu. Bütün arkadaşlarımız, geliş tarihini bekliyor" dedi.

Filistin uyruklu Türk vatandaşı Ahmet Abusalih, 5 Kasım'da diş tedavisiyle ilgili bir fuara katılmak için gittiği Filistin'de kontrol noktalarında uzun süre bekletildikten sonra İsrail tarafından gözaltına alınmış, 22 gün sonra dün serbest bırakılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistinli Türk Vatandaşı Abusalih'in Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement