Film Gibi Planla 20 KG Altın Çaldılar - Son Dakika
Güncel

Film Gibi Planla 20 KG Altın Çaldılar

Film Gibi Planla 20 KG Altın Çaldılar

20 kilo altın film senaryolarını aratmayan bir planla çalındı. İşte uluslararası hırsızlık çetesinin müthiş planı:

23.04.2011 15:55  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eminönü'nde zırhlı araçla darphaneye götürülen 40 kilo altından 20 kilosunun film senaryolarını aratmayan bir planla çalınmasını uluslararası hırsızlık şebekesinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Polis güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek yurt dışına kaçan yabancı uyruklu hırsızların kimliklerini belirledi. Şebekenin Türkiye ayağında yer alan 6 kişi de gözaltına alındı. Polis yurtdışına çıkan zanlıları yakalanması için İnterpol aracılığı ile irtibata geçerken halen Türkiye'de olduğu düşünülen eritilmiş altınları bulmak için operasyonlar sürüyor.

Sirkeci'deki iskeleler önünde 12 Nisan günü meydana gelen olayda Erol Bakış ve Ahmet Sönmezkerkütlü, içinde bulundukları bir kuyumcuya ait zırhlı aracı lastiği patlayınca durdurmuştu. Tamirat sırasında içinde 20'şer kilo altın bulunan bavullardan biri ortadan kaybolmuştu. Zırhlı araç personeli lastiği tamir edip yola çıkacakları sırada hırsızlığı fark ederek polise haber vermişti.

KAMERALAR HER ŞEYİ KAYDETMİŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis önce zırhlı aracın güzergahında bulunan yüzlerce güvenlik kamera görüntüsünü toplayarak incelemeye aldı. Görüntülerde zırhlı aracın hareketinden hemen sonra gri renkte bir otomobildekiler tarafından takibe alındığı ortaya çıktı. Görüntülere göre takip sırasında trafik sıkışınca iki kişinin otomobilden inerek zırhlı aracı yaya olarak takip etti. Eminönü istikametine dönüldüğünde bir taksi şoförü ile motosikletli kurye de zanlılara katıldı. Sirkeci ışıklara gelindiğinde taksici zırhlı aracın sol yanına yanaştı ve camdan bir şeyler söyleyerek zırhlı araç sürücüsünü oyaladı. Motosikletli bir kişi de sağ tarafına yanaştığı zırhlı aracın tekerleğini bıçakla kesti sonra da içerdekileri lastiğin patladığını söyledi. Bunun üzerine zırhlı aracın sürücüsü iskelelerin önündeki cebe girdi. Bu sırada arkadaki gri otomobilden inen üç kişi altın dolu bavulu çalarak olay yerinden kaçtı.

5 YILDIZLI OTELDE BULUŞTULAR

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların bindiği gri otomobilin plakasını güvenlik kameralarından tespit etti. Otomobilin bir oto kiralama şirketine ait olduğu ve Atatürk Havalimanı'ndan kiralandığı ortaya çıktı. Otomobili kiralayan Venezzuela vatandaşı Juan James Baracomente'nin soygundan iki gün önce iki arkadaşı ile birlikte İstanbul'a geldiği anlaşıldı.

Üç hırsızın İstanbul'da ayrı ayrı otellere yerleştikleri, soygundan hemen sonra otellerinden eşyalarını alarak Taksim'de 5 yıldızlı bir otelde buluştukları öğrenildi. Polis 5 yıldızlı otelin güvenlik kameralarını incelediğinde zanlıların lideri olan Lübnan asıllı Brezilya vatandaşı Laıth Al Saıegh'nin kimliğini tespit etti. Bir gece Taksim'deki 5 yıldızlı otelde kalan zanlıların ertesi gün otelden ayrılırken güvenlik kameraları tarafından tespit edildi. Brezilyalı çete liderinin hırsızlığı gerçekleştiren Jose James Baracamonte, Angel Badıllo Gomez, Alexıs Volcan Molına'yı Fransa'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na bıraktıktan sonra çalınan altınlarla birlikte şebekenin Türkiye bağlantılarını sağlayan Kework Plojıan ile buluştuğu öğrenildi.

ALTINLARI İKİ GÜN SONRA ERİTMİŞLER

Brezilyalı Laıth al Saıegh ile İtalyan Keşork Plojıan'ın çalınan 20 kilo altınla birlikte İkitelli'de kuyumcu atölyesi bulunan Apraham O. 'nun dükkanına gittikleri tespit edildi. Kuyumcu atölyesi kayıtlarına göre Apraham O. 'nun dükkanına giren zanlılar burada 24 ayar olan altınların 4 kilosunu ayarını 22'ye indirdikleri geri kalan 16 kilo altını ise eriterek 2'şer kiloluk külçeler haline getirdikleri görüldü. Güvenlik kameraları altınların eritilmesini ve tekrar külçe haline getirilmesini saniye saniye kaydetti. Görüntülere göre oldukça samimi görülen Apraham O. 'nun üzerine kendi damgasını vurduğu altınlarla birlikte zanlıları kapıya kadar uğurladı.

"ALTINLARIN ÇALINTI OLDUĞUNU BİLMİYOrduM. "

Polis zanlıların isimlerinin belirlenmesinin ardından operasyon için düğmeye bastı. Çalıntı altınları eriten kuyumcu atölyesinin sahibi Apraham O. kayınbiraderi Garabet B. işyeri ortağı Herman K. ile işyerinde çalışan Mustafa Ç. , Halil Ç. ile zırhlı otomobili oyaladığı iddia edilen taksi şoförü Murat Ö. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 2 gün boyunca sorgulanan zanlılardan Apraham O. "Bana altınları getirdiler. Çalıntı olduğunu bilmiyordum. İstedikleri gibi 4 kilosunun ayarını düşürdüm. Geri kalanını ise 2'şer kilogramlık külçe altınlar yaparak onlara teslim ettim" dedi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar İstanbul Adliyesi'ne sevk etti.

ÇETE LİDERİNİN YURDA GİRİŞLERİ TESPİT EDİLDİ

Polis çete lideri Laıth Al Saıegh'in ilk önce eşi ve çocuğu ile Mart ayında İstanbul'a geldiğini geri döndükten sonra soygundan 3 gün önce bir kez daha bu kez yalnız olarak İstanbul'a geldiğini tespit etti. Soygundan bir gün önce tekrar yurt dışına çıkan Laıth Al Saıegh'in soygundan bir gün sonra 13 Nisan 2011 tarihinde geri döndü ve çetesiyle Taksim'deki 5 yıldızlı otelde buluştu. Altınların eritilmesinden sonra Laıth Al Saıegh ve şebekenin Türkiye bağlantılarını kurduğu iddia edilen İtalyan Kework Plojıan'ın İstanbul'dan ayrıldıkları öğrenildi. - İstanbul/ Besiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Film Gibi Planla 20 KG Altın Çaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve gelecekte şehri daha ileriye taşımak için birlikte çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kayseri'de Fırtına Uyarısı
    15:55 Kayseri'de Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de bu gece ve yarın fırtınanın etkili olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde esmesi ve yer yer kuvvetli fırtına oluşması bekleniyor. Halkın olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


Advertisement