Filyos'ta İnsansız Hava Aracıyla Harita Çalışması - Son Dakika
Güncel

Filyos'ta İnsansız Hava Aracıyla Harita Çalışması

Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında imzalanan protokol ile Filyos Beldesi'nde 'Endüstri Bölge' ve 'Serbest Bölge' ilan edilen 6 bin hektarlık alanın insansız hava aracıyla fotogrametrik halihazır haritası çıkarılacak.

30.06.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında imzalanan protokol ile Filyos Beldesi'nde 'Endüstri Bölge' ve 'Serbest Bölge' ilan edilen 6 bin hektarlık alanın insansız hava aracıyla fotogrametrik halihazır haritası çıkarılacak.

Vali Ali Kaban'ın makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan BEÜ Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Filyos Vadisi projesinin haritalanmasıyla ilgili akademisyenlerin en iyi şekilde görevlerini yerine getireceğini söyledi. Vali Kaban ise Filyos projesi öncesi önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Filyos projesi başladığında oranın da bir gecekondu olmasını engellemek istiyoruz. Belediye dışında yaklaşık 6 bin hektarlık bir alanda böylece bir imar planı çıkmış olacak. Orada bir gecekondulaşmayı, imarsız çarpık kentleşmeyi engelleme yönünde en önemli adım bu" dedi.

İmzalanan protokolle BEÜ Mühendislik Fakültesi Geometik Mühendisliği Bölümü tarafından Filyos Vadisi üzerinde insansız hava aracıyla bölgenin fotogrametrik halihazır haritası çıkarılacak. Ayrıca, alanın boyutlarının tam tespiti, pafta sayısı ve üretim için kullanılacak yer kontrol noktası, fotogrametrik blokların tayini, çıkış ağının ölçümü gibi tespitler yapılacak. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Filyos'ta İnsansız Hava Aracıyla Harita Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement