Filyos'ta Maden Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Yerel

Filyos'ta Maden Şehitleri Anıldı

Filyos\'ta Maden Şehitleri Anıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çaycuma Kaymakamlığı ve Filyos Belediyesi’nin organizasyonu ile şehit ve maden şehitlerine yönelik vefa ve dua programı düzenlendi.

13.03.2016 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çaycuma Kaymakamlığı ve Filyos Belediyesi'nin organizasyonu ile şehit ve maden şehitlerine yönelik vefa ve dua programı düzenlendi.

Filyos Belediyesi Konferans Salonu'nun da düzenlenen programa Türkiye'nin en seçkin hafızları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Programa, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupunar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Kara, GMİS başkanı Ahmet Demirci, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Belde Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, Memur Sen Çaycuma Temsilcisi Kenan Tunç, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, daire ve okul müdürleri ve şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sırasıyla Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Mehmet Bilir, Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar, Hamdi Akseki Camii Müezzin Kayyımı M. Mansur Sağır, Akseki Camii İmam Hatibi Ali Tel Kuran- Kerim ziyafeti yaşattı. Programa ev sahipliği yapan Filyos'un Belediye Başkanı Ömer Ünal, kalabalık karşısında mutlu olduğunu ifade ederek; Etkinlikteki amacımız maden şehitlerimi ve tüm şehitlerimizi anmak. Böyle güzel bir işe vesile olmaktan gururluyuz. Bu salonu bizler yaptık sizlerin hizmetine sunduk. Zonguldak ilinde olmayan salonunda şehitlerimizi anma programı düzenliyoruz. Bununla guru duymanızı istiyorum. Bu gün aynı zamanda İstiklal Marşının kabul günü. Mehmet Akif Ersoy'u buradan da rahmetle anıyoruz. Onun dediği gibi "Allah bu millete inşallah bir daha istiklal marşını yazdırmayı nasip etmesin" diyorum. Vatan, uğrunda ölen varsa vatandır. Madencilerimiz bizim kardeşlerimiz, dostlarımız, akrabalarımız Zonguldaklı olup da madenci eşi dostu akrabası olmayan var mı. Madencilerimizi, şehitlerimizi, bu vatan uğruna ölen herkesi rahmetle anıyorum" dedi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli maden şehri Zonguldak'ta şehitlik kavramın çok anlam ifade ettiğini belirterek; " Madencilerimiz ve maden şehitlerimiz ekmek parası için, ailesinin ve çoluk çocuğunun geçimi için, onlarla ve yüzlerce metre yerin altına inerek, çalışırken hayatı katletmiş maden şehitlerimizi buradan rahmetle anıyorum. Zonguldak tam bir maden şehri. Ama ne yazık ki her yıl, madenci cenazesine katılmak zorunda kalıyoruz. Dua ediyorum ki, bu cenazelerimiz son olsun. Zonguldak'tan, Türkiye'den ve tüm dünyadan son maden şehitlerimizi yollamış olalım. Allah tekrar madencilerimizi çalışıyorken vefat etmemelerini nasip etsin. Ayrıca başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan ve vatan kalmasını sağlayan, tüm şehitlerimizi fedakar gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum. Bu illet gazilerimizi şehitlerimizin hatırasına sahip çıkacak ve bizlere emanet ettiği bu vatanı daha iyi seviyelere getirmek için kanın son damlasına kadar çalışacaktır" şeklinde konuşarak Mehmet Akif Ersoy'un 'Makber' adlı şiirini okudu.

Filyos'ta doğup büyüyen Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi ise duygularını şöyle ifade etti; "Kuranla buluştuğumuz bir gün. Kuran ziyafeti tertiplediğimiz bir gün. Kuranı Kerimi dünyamızın en seçkin seslerinden dinlediğimiz için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. 3 Mart 1992 yılında Zonguldak Kozlu'da büyük bir maden faciası meydana geldi. 1992 yılındaki bu faciada 263 kardeşimiz madende hayatını kaybetti. Bizler geçmişimizi unutmuyoruz. Bu gün 263 kardeşimizin toprağa düştüğü alın terleriyle yürekleriyle, bizler sıcak sobalarımızın kenarında rahat edelim diye kömür çıkardıkları, Kozlu'nun altında hayatlarını verdikleri gündür. Ama bizler, onların çocukları, torunları olarak Çanakkale'yi unutmadıysak biz Kozlu'yu da unutmuyoruz. Maden şehitlerini anma programımız çok anlamlı ve çok lüzumlu görüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu organizasyonla evlatların babalarına, torunların dedelerine ne kadar vefakar olduğunu bir kez daha göstermiştir. Biz bu programı ülkemizin en seçkin hafızlarıyla, icra ediyoruz."

Ardından protokol tarafından katılımcılara Kuran ziyafeti yaşatan hafızlara teşekkür plaketi ve Devrek Bastonu hediye edildi. Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün duasının ardından programa sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Filyos'ta Maden Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement