Finansal Kurumlar Birliği'nin Yeni Başkanı Mehmet Cantekin Oldu - Son Dakika
Güncel

Finansal Kurumlar Birliği'nin Yeni Başkanı Mehmet Cantekin Oldu

Finansal Kurumlar Birliği (FKB)'nin 10 Mayıs 2016'da gerçekleştirdiği 4'üncü Olağan Genel Kurulu'nun ardından ilk kez toplanan yeni yönetim kurulu, Birliğin yeni başkanını seçti.

01.06.2016 09:41  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finansal Kurumlar Birliği (FKB)'nin 10 Mayıs 2016'da gerçekleştirdiği 4'üncü Olağan Genel Kurulu'nun ardından ilk kez toplanan yeni yönetim kurulu, Birliğin yeni başkanını seçti. FKB'nin yeni başkanı Turkcell Finansman A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Cantekin olurken; yönetim kurulu da Yeşim Pınar Kitapçı (Koç Finansman A.Ş.), Tijen Akdoğan Ünver (Volkswagen Doğuş Finansman A.Ş.), Nilüfer Günhan (ALJ Finansman A.Ş.), Mehmet Cantekin (Turkcell Finansman A.Ş), Özgür Öztürk (Orfin Finansman A.Ş.), Mehmet Çağatay Baydar (Teb Faktoring A.Ş.), Ayşe Betül Kurtuluş (Strateji Faktoring A.Ş.), Alpertunga Emecen (Deniz Faktoring A.Ş.), Yiğit Özkes (Kapital Faktoring A.Ş.), Hasan Hulki Kara(Garanti Faktoring A.Ş.), Kahraman Günaydın (Deniz Finansal Kiralama A.Ş.), Ünal Gökmen (Garanti Finansal Kiralama A.Ş.), Hasan Kimya Bolat (İş Finansal Kiralama A.Ş.), Gülay Güner (Yatırım Finansal Kiralama A.Ş.), Sinan Çevik (Ziraat Finansal Kiralama A.Ş.)'den oluştu.

Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin; yeni yönetim kurulunun da kurucu yönetimin üstlendiği misyonu devam ettirerek, ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sunmaya yönelik projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğini ve bankacılık dışı finans sektörünü en güçlü şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

Mehmet Cantekin, Finansal Kurumlar Birliği (FKB)'nin, 2016 yılı ilk çeyreğine ait konsolide verilerini de açıkladı.

Bankacılık dışı finans kesiminin en önemli unsurlarından olan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman şirketlerini tek çatı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği (FKB)'nin, 10 Mayıs 2016'da gerçekleştirdiği 4'üncü Olağan Genel Kurulu'nun ardından ilk kez toplanan yeni yönetim kurulu, Birliğin yeni başkanını seçti. FKB'nin yeni başkanı Turkcell Finansman A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Cantekin olurken, yönetim kurulu Yeşim Pınar Kitapçı (Koç Finansman A.Ş.), Tijen Akdoğan Ünver (Volkswagen Doğuş Finansman A.Ş.), Nilüfer Günhan (ALJ Finansman A.Ş.), Mehmet Cantekin (Turkcell Finansman A.Ş), Özgür Öztürk (Orfin Finansman A.Ş.), Mehmet Çağatay Baydar (Teb Faktoring A.Ş.), Ayşe Betül Kurtuluş (Strateji Faktoring A.Ş.), Alpertunga Emecen (Deniz Faktoring A.Ş.), Yiğit Özkes (Kapital Faktoring A.Ş.), Hasan Hulki Kara(Garanti Faktoring A.Ş.), Kahraman Günaydın (Deniz Finansal Kiralama A.Ş.), Ünal Gökmen (Garanti Finansal Kiralama A.Ş.), Hasan Kimya Bolat (İş Finansal Kiralama A.Ş.), Gülay Güner (Yatırım Finansal Kiralama A.Ş.), Sinan Çevik (Ziraat Finansal Kiralama A.Ş.)'den oluştu.

Önümüzdeki 3 yıl boyunca görev yapacak yeni yönetim kurulunun da kurucu yönetimin üstlendiği misyonu aynı şekilde devam ettireceğini, ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sunmaya yönelik projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini ve bankacılık dışı finans sektörünü en güçlü şekilde temsil edeceklerini ifade eden Cantekin; Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından Finansal Kurumlar Birliği (FKB)'nin temsil ettiği üç sektörün 2016 yılı ilk çeyrek sonuçlarını da açıkladı.

2016 yılının ilk çeyreğinde üç sektörün işlem hacmi 36 milyar 217 milyon TL olarak gerçekleşmiş olup, üç sektörün konsolide verilerine göre ilk üç ayda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla;

Aktif toplamı yüzde 12,8 artışla 94 milyar 743 milyon TL'ye
Faaliyet konusu alacakları yüzde 12,4 artışla 85 milyar 193 milyon TL'ye,
Özkaynak büyüklüğü yüzde 15,3 artışla 14 milyar 110 milyon TL'ye
Net kârı ise yüzde 8,1 artışla 507 milyon TL'ye yükseldi.

2016 yılı ilk çeyreğine ait konsolide verilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin şunları kaydetti; "2015 yılında zor bir yılı geride bıraktık. Buna rağmen, Finansal Kurumlar Birliği üyesi Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri risk yönetimi anlayışlarını koruyarak reel sektörü desteklemeye ve büyümeye devam etti. 2016 yılında da küresel gelişmelerin negatif etkilerinin kısmen devam edebileceğini öngörüyoruz. Buna karşın, şirketlerin karşılaşacakları finansmana erişim, ticaretin akışkanlığı ve teknolojik altyapının yenilenmesi gibi kritik alanlarda yine en önemli çözümün finansal kuruluşlardan geleceğini beklemekteyiz."

Cantekin ayrıca; "2016 yılın ilk çeyreğinde üç sektörün işlem hacmi 36 milyar 217 milyon TL olarak gerçekleşmiş olup, ilk üç ayda elde ettiğimiz sonuçlara baktığımızda, üç sektörün ilk çeyrekte 2015'in aynı dönemine kıyasla aktif toplamının yüzde 12,8 artışla 94 milyar 743 milyon TL'ye, faaliyet konusu alacaklarının yüzde 12,4 artışla 85 milyar 193 milyon TL'ye, özkaynak büyüklüğünün yüzde 15,3 artışla 14 milyar 110 milyon TL'ye ve net kârının da yüzde 8,1 artışla 507 milyon TL'ye yükseldiğini görüyoruz. Diğer yandan, Turkcell gibi güçlü markaların da katılımıyla Finansman sektörü müşteri sayısında yaşanan yüzde 64'lük artış da dikkat çekicidir. Birlik olarak önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla, her üç sektörde büyümenin devam edeceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Bankacılık dışı finansman alanının en güçlü temsilcisi konumundaki Finansal Kurumlar Birliği olarak üç sektörden toplam 103 üye finansal kuruluş ve 7.097 çalışanı temsil ettiklerini de belirten Cantekin; hükümet tarafından başlatılan yasal düzenleme çalışmaları hakkında önemli beklentilerinin bulunduğunu ifade etti.

Mehmet Cantekin Kimdir?

Mehmet Cantekin, lisans eğitimini 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde tamamlamış ve yüksek lisans eğitimini 2006 yılında University of Illinois'de Muhasebe üzerine yapmıştır.

Profesyonel kariyerine, 1992 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) başlayan Cantekin, 2007 yılına kadar farklı yönetsel roller üstlenmiş ve 2007 yılında BDDK Daire Başkanlığı rolünün ardından, son olarak görev yaptığı VakıfBank A.Ş. Kredi İzleme ve Bölge Müdürlükleri Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunu yürütmüştür. Cantekin VakıfBank A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunu yönettiği dönemde eş zamanlı, 2012 yılında Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Yönetim Başkanlığı pozisyonunu üstlenmiştir.

2014 yılından bu yana Turkcell'de Grup İç Denetim Direktörü olarak görev yapan Mehmet Cantekin, 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren Turkcell Finansman A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Finansal Kurumlar Birliği'nin Yeni Başkanı Mehmet Cantekin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.


Advertisement