Finansbank ve UnionPay'den işbirliği - Son Dakika
Güncel

Finansbank ve UnionPay'den işbirliği

UnionPay ve Türkiye'nin lider bankalarından Finansbank, ATM ve POS işbirliğini tamamlayarak yeni bir gelişmeye imza attı.

22.08.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de 2002'de yerel ödeme sistemi olarak kurulan ve şu an 160 farklı ülkede faaliyetini sürdüren kart adetinde dünya lideri UnionPay, Finansbank ile işbirliğini tamamladı. ATM ve POS cihazlarında UnionPay kartların kabul edilmesine olanak sağlayacak geliştirmeyi tamamlayan Finansbank artık ATM'lerinde daha çok kart sahibine hizmet sunabilecek ve Finansbank POS'u olan işyerleri tüm dünyadan müşterilerinden UnionPay kart ile ödeme alabilecek.

Finansbank ile UnionPay arasında tamamlanan proje doğrultusunda, dünyanın kart adedi bakımından en büyük ödeme sistemi sayılan UnionPay kullanıcıları, para çekme ve bakiye sorma işlemlerini, Türkiye'de 620'den fazla şube ile hizmet sunan Finansbank'ın ülke genelindeki yaklaşık 3 bin ATM'sinde de gerçekleştirebilecek. Aynı anlaşma ile Finansbank'ın tüm ülke genelinde 200 bine yaklaşan üye işyeri ile 270 bin POS'unda da UnionPay kart kullanıcıları alışveriş yapabilecek. Bu anlaşma ile UnionPay kartlarla Türkiye genelinde ulaşılan ATM kapsamı da yüzde 40'a ulaşmış olacak.

Finansbank dünyadaki kart kullanıcılarının yüzde 95'ine hizmet veriyor

Finansbank Bilgi Teknolojileri, Operasyon, Kanallar ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kürşad Demirkol, turizm ve ekonomiye katkı sağlayacak yeni gelişme ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını belirterek, "Artık dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kişi Finansbank üye işyerlerinden UnionPay kartları ile alışveriş yapabilecek, Türkiye genelindeki 3 bin ATM'mizi kullanabilecek. Visa, Mastercard ve Troy logolu kartların kabulünün ardından UnionPay ile yaptığımız bu anlaşma ile dünyadaki kart kullanıcılarının yüzde 95'ine hizmet verebilir hale geldik. Finansal çözümlerimiz ile yanlarında olduğumuz milyonlarca kişiye UnionPaykart sahiplerini de eklemekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan UnionPay International Orta Doğu Bölge Genel Müdürü Han Wang da, bu işbirliği sayesinde UnionPay kart kullanıcılarının, Türkiye ziyaretlerinde nakit ihtiyaçlarını yaygın ATM kabul ağı sayesinde rahatça karşılayabildiğine dikkat çekti. Dünya genelinde yaklaşık bin banka ve finansal kuruluş ile işbirliğinde olduklarını belirten Wang, "Finansbank Türkiye'deki büyümemizde önemli bir iş ortağımız. Önümüzdeki dönemlerde işbirliğimizi genişletmeyi hedefliyoruz" dedi. Geçen yıl network'ünden geçen bankalararası toplam işlem hacmi, bir önceki yıla oranla yüzde 31.2 büyüyerek 8,6 trilyon dolara ulaşan UnionPay, Çin Halk Cumhuriyeti dışında Hong Kong, Güney Kore ve Rusya gibi 40'tan fazla ülkede kart çıkarıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Finansbank ve UnionPay'den işbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement