Fındık İşçileri, Metip'le Rahata Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Fındık İşçileri, Metip'le Rahata Kavuştu

Düzce'de yürütülen proje kapsamında çadır kentlere yerleştirilen mevsimlik işçilerin çocukları, ebeveynleri fındık bahçelerinde çalışırken spor yapıyor.

24.08.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca geliştirilen Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında Kaynaşlı ve Çilimli ilçelerindeki fındık işçileri, çadır kentlerde eskiye nazaran daha konforlu yaşam sürüyor.

Kaymakamlık tarafından çadır kente yerleştirilen mevsimlik işçiler tarlada çalışırken, çocukları spor salonlarında spor yapma imkanı buluyor.

Kaymakam Şaban Erdoğan, AA muhabirine mevsimlik işçilerin çocuklarını evlerindeki gibi hissettirebilmek için çabaladıklarını söyledi.

Ailelerin para kazanmak amacıyla evlerini terk ederek gurbete geldiklerini anlatan Erdoğan, "İlçemize fındık işçisi olarak gelen misafir ailelerimiz tarlada çalışarak para kazanırken, çadırda kalan çocuklarımızın güzel zaman geçirmesini sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız, onların kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak" diye konuştu.

Çilimli ilçesinde de Hayata Destek Derneği ve kaymakamlık tarafından hazırlanan projeye 4-6 yaş grubundaki 22 çocuk katılıyor. Çilimli Anaokulu'na giden çocuklar, lunaparkta eğlenme ve fabrikaları gezme fırsatı yakalıyor.

Hayata Destek Derneği Proje Danışmanı Dr. Bülent İlik, yürüttükleri faaliyetlerin çocukların gelişimine ciddi katkı sağladığını, özellikle eğitim isteğini olumlu etkilediğini anlattı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fındık İşçileri, Metip'le Rahata Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement