Fındık Kabuklarıyla Yetişen Çilekler İlk Meyvelerini Verdi - Son Dakika
Güncel

Fındık Kabuklarıyla Yetişen Çilekler İlk Meyvelerini Verdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kurduğu serada, toprak yerine fındık kabuklarıyla üretim yapan girişimci, hasada başladı.

17.04.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı ilçesinde kurulan serada, toprak yerine fındık kabuklarıyla yetiştirilen çilekler, ilk meyvelerini verdi.

Serasında Osmanlı çileği yetiştiren Yıldır Ulukaya (30), gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz'de ilk defa yapılmaya başlanan fındık kabuğundan çilek üretmeye 7 ay önce başladığını söyledi.

Çileklerin büyüdüğünü ve ilk meyveleri toplamaya başladıklarını ifade eden Ulukaya, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 100 metrekare alanda kurduğumuz seramızda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle 7 ay önce fındık kabuğunu toprak gibi kullanarak sulu Osmanlı çileği üretimine başladık. Batı Karadeniz'de  ilk defa topraksız, sulu Osmanlı çileği yetiştiriciliği yaparak ilk meyveleri toplamaya başladık. İnşallah daha büyük alanlarda bu projeyi uygulayacağım."

Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik ise topraksız çilek üretiminin yaygınlaşması için desteğe hazır olduklarını anlattı.

Osmanlı çileğinin marka olduğunu, reçelinin de bulunduğunu aktaran Çelik, "Bunu yaygınlaştırırsak materyal açısından sıkıntı çekmemiş oluruz. Gıda sektörü çok geniş yelpazeye sahip, tarladan sofraya bütün aşamalarda kontrolümüzden geçiyor. Seralarda yetişen ürünlerin denetimlerini daha kolay yapabiliyoruz. Osmanlı çileğinin yetiştirilmesinde her türlü desteğe hazırız" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fındık Kabuklarıyla Yetişen Çilekler İlk Meyvelerini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement