Fındık Üreticilerinden Ses Getirecek Eylem Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Fındık Üreticilerinden Ses Getirecek Eylem Kararı

Fındık Üreticilerinden Ses Getirecek Eylem Kararı

Giresun İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman başkanlığında bir araya gelen oda başkanları, üreticilerden gelen talep doğrultusunda fındıkta tekelleşmeye ve fiyat düşüşüne "dur" dermek için ses getirecek bir eylem yapma kararı aldı.

07.02.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman başkanlığında bir araya gelen oda başkanları, üreticilerden gelen talep doğrultusunda fındıkta tekelleşmeye ve fiyat düşüşüne "dur" dermek için ses getirecek bir eylem yapma kararı aldı.

Giresun, Ordu ve Trabzon Ziraat Odaları, yarın İtalyan Ferrero'nun Trabzon'un Arsin ilçesinde bulunan fındık kırma fabrikası önüne siyah çelenk bırakacak.

Fındık fiyatındaki düşüşe son vermek ve tekelleşmenin önüne geçmek için üreticinin hakkını sonuna kadar savunacaklarını açıklayan İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, yarın Türkiye Ziraat Odaları Birliği öncülüğünde Giresun, Ordu ve Trabzon Ziraat Odaları olarak, Trabzon'un Arsin ilçesinde faaliyet gösteren İtalyan Ferrero'nun fındık kırma fabrikası önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yapacaklarını ifade etti.

Fındıkta bir tekelleşmeyle karşı karşıya bulunduklarını vurgulayan Yaman, "fındık fiyatı 14-15 liradan 10 liraya düştü. Bu fiyatların bu hale gelmesinde ana unsur olan 'fındıkta tekelleşmeyi protesto edeceğiz. Hiç kimse fındık üzerinden hesap yaparak ucuza kapatmaya çalışmasın. Ziraat Odaları olarak fındıkta tekelleşmenin önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız. Bu bir başlangıçtır. Gerçekleştireceğimiz eylem bir uyarıdır. Bundan sonraki süreçte aynı tutum devam ederse üreticinin tepkisi artarak devam edecektir" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fındık Üreticilerinden Ses Getirecek Eylem Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Esnaf ve Vatandaşlar Mutlu
    10:49 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Esnaf ve Vatandaşlar Mutlu

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda stantlar açılırken, yerli ve yabancı turistler Adana lezzetlerine akın etti. Karnaval alanları yoğunlukla dolu ve esnaf karnavalın can suyu olduğunu belirtiyor.

  • Selçuk Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Sunarak Mali Gücünü Vurguladı
    10:48 Selçuk Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Sunarak Mali Gücünü Vurguladı

    Selçuk Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, 2023 yılı faaliyet raporunu sunarak belediyenin mali anlamda güçlü bir dönem yaşadığını belirtti. Ayrıca, belediyenin finansal sağlığını korumak ve hizmet kalitesini artırmak için alınan tedbirleri de aktardı. Rapor meclisten geçti.

  • GATHİB, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm çalışmalarına yeni bir proje ekledi
    10:47 GATHİB, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm çalışmalarına yeni bir proje ekledi

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesindeki Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle pilot bir proje başlattı. Proje kapsamında, iklim değişikliği, yeşil enerji, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarında eğitim faaliyetleri düzenlenecek. Bu çalışmaların, geleceğin üretim modellerine ayak uydurmak ve Avrupa pazarında rekabet edebilmek için önemli bir fırsat olduğu belirtildi.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Mehmet Sekmen'i ziyaret etti
    10:47 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Mehmet Sekmen'i ziyaret etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde yeniden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Sekmen'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın da yer aldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasındaki tren seferlerini durdurdu
    10:46 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasındaki tren seferlerini durdurdu

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasında faaliyet gösteren tren seferlerinin 22 Nisan itibarıyla 2 yıl süreyle durdurulması kararının ardından Mersin-Yenice arasında faaliyet gösteren 141 No'lu hattın ve Tarsus-Yenice arasında faaliyet gösteren 264 No'lu hattın sefer sayısını artırdı.

  • Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bulutistan Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Özölçer'i Ziyaret Etti
    10:41 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bulutistan Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Özölçer'i Ziyaret Etti

    Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve Bulutistan Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'i ziyaret etti. Rektör Özölçer, konuklarının ticaret ve teknoloji alanındaki çalışmalarını dinledi ve ziyaretten memnuniyetini dile getirdi. Heyet, Rektör Özölçer'e misafirperverliği için teşekkürlerini iletti.

  • Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor
    10:37 Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor

    Alaşehir Ticaret Borsası, tarımsal üretimi etkileyen hava olaylarının zararlarını azaltmak amacıyla 6 noktada meteoroloji istasyonu kurulumu gerçekleştirdi. Bu istasyonlar sayesinde çiftçiler, iklim şartlarına bağlı zararları ve hastalıkları daha hızlı tespit ederek müdahale edebilecekler. Ticaret Borsası, çiftçileri bilgilendirme toplantıları düzenleyerek projeyi tanıtıyor. Meteoroloji istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel, projenin başarılı olması durumunda geniş bir alana yaymayı hedeflediklerini belirtti.

  • Diyarbakır ve Şırnak'ta Kaçak Elektrik Kullanan Sanıklara Hapis Cezası
    10:37 Diyarbakır ve Şırnak'ta Kaçak Elektrik Kullanan Sanıklara Hapis Cezası

    Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımına karşı mücadelesini sürdürürken, Diyarbakır ve Şırnak'ta yargılanan iki sanık hapis cezasına çarptırıldı. Dağıtım şirketinin verdiği hukuk mücadelesi sonucunda 2022 yılından bugüne kadar 3 bin 410 suç duyurusunda bulunuldu ve 187 mahkumiyet kararı alındı. Dicle Elektrik, enerji hırsızlığı konusunda 2 bin 750 dosyayı işleme alırken, yaklaşık 30 milyon TL tahsilat elde ettiğini açıkladı. Şirket, abonelerini kaçak elektrik kullanımı konusunda duyarlı olmaya davet ederek, ihbarda bulunmalarını istedi.

  • Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı
    10:35 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış sayısı martta geçen yılı aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise yüzde 47,9 düşme yaşandı. İstanbul, en yüksek konut satışına sahip il olurken, Rusya Federasyonu vatandaşları en çok konut satın alan yabancılar oldu.

  • İzmir'de Enginar Hasadı Başladı
    10:29 İzmir'de Enginar Hasadı Başladı

    Türkiye'de enginar üretiminde birinci sırada yer alan İzmir'de hasat yoğunluğu başladı. Enginarın tarladan çıkış fiyatının 15 lira olduğu, pazarlarda ise şu sıralarda 20-25 TL arasında satışa sunulduğu öğrenildi. İzmir'de enginar üretiminin yaklaşık yüzde 29'unun karşılandığı belirtilirken, bazı çiftçiler artan maliyetler nedeniyle alternatif meyve-sebze arayışına geçti.

  • Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:20 Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in başkanlığında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında, Kayseri İstihdam Fuarı'nın 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı.


Advertisement