Fındık Ürününde Zirai Don Hasar Ödemeleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Fındık Ürününde Zirai Don Hasar Ödemeleri Başladı

Fındık Ürününde Zirai Don Hasar Ödemeleri Başladı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Keskin, yıllık tahmini 120 bin ton fındık rekoltesi olan Giresun'da bu rakamın 2014 ürünü için 24 bin 500 tona indiğini söyledi.

18.09.2014 16:10  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2014 fındık ürününde oluşan don hasarı ödemelerinin başladığını bildirdi.

Keskin, 29-30 Mart tarihlerinde Doğu Karadeniz'de etkili olan zirai donun 2014 fındık rekoltesinde ciddi hasara yol açtığını anımsattı.

Giresun ve yöresinde 200 rakımın üzerindeki bölgelerde fındık rekoltesinde yüzde 100 hasar söz konusu olduğuna işaret eden Keskin, "Yıllık tahmini 120 bin ton fındık rekoltesi olan Giresun'da bu rakam 2014 ürünü için 24 bin 500 tona indi. Bu yıl fındık rekoltesinde 95 bin ton kayıp söz konusu" dedi.

Fındık ürünü için tarım sigortası kapsamında zirai don ödemelerinin başladığını dile getiren Keskin, şunları kaydetti:

"Tarım sigortası yaptıran üreticilerimizin banka hesaplarına, zirai don hasarı ödemeleri yatmaya başladı. Şu anda temmuz ve ağustos ayında poliçe süreleri biten üreticilere ödeme yapılıyor. Eylül ayında biten poliçelerin ödemeleri de bu ay sonuna doğru başlayacak. Eylül ayı Giresun için 'hasat sonu' demek. Giresun'da tüm hesaplar hasat sonuna göre ayarlanır. Yine bu ay okullar açıldı. Kurban Bayramı'na kısa bir zaman kaldı. Böyle bir süreçte fındık ürünü alamayan üretici ne yapacağını kara kara düşünüyordu. İmdada TARSİM yetişti. Zirai don ödemelerinin başlamasıyla sigorta yaptıran üreticilerimiz rahat bir nefes almış olacak. Adeta üreticiye can suyu verildi."

Keskin, TARSİM yetkililerine ödemeler için teşekkür ederek, fındık üreticilerine de önümüzdeki yıllarda mağduriyet yaşamamaları için mutlaka tarım sigortalarını yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fındık Ürününde Zirai Don Hasar Ödemeleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement