Fındıklı Ekmek Projesi - Son Dakika
Yerel

Fındıklı Ekmek Projesi

Trabzon Ticaret Borsasının (TTB), fındığın iç tüketimini artırmak amacıyla 2009'da başlattığı "Fındıklı Ekmek Projesi" devam ediyor.

25.02.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Ticaret Borsasının (TTB), fındığın iç tüketimini artırmak amacıyla 2009'da başlattığı "Fındıklı Ekmek Projesi" devam ediyor.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, borsa olarak işlem hacimlerinin büyük kısmını teşkil eden fındıkta üretimden tüketim aşamasına kadar çok yönlü çalışmalara ve projelere ağırlık verdiklerini ifade etti.

"İşin TEMEL'i fındık olsun, ekmeğin içinde DURSUN" sloganıyla başlattıkları Fındıklı Ekmek Projesi'nin de bunlardan biri olduğunu belirten Köleoğlu, "7 yıldır sürdürdüğümüz kampanyada, ülke genelinde birçok ilde fabrika ve fırınlara fındık unu vererek tanıtıma, dolayısıyla tüketime katkı yapmaya çalıştık. Türkiye'nin iç fındık tüketimi son yıllarda sürekli artıyor" ifadesini kullandı.

Köleoğlu, Ankara'daki düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"nde 2009 yılından itibaren fındıklı ekmek dağıttıklarını kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"7 yılda etkinliklerde 2 bin 800 fındıklı ekmek dağıttık. Giresun'un Çavuşlu beldesindeki taş fırında özel olarak hazırlattığımız ekmekleri dilimler halinde dağıtarak halkımıza, fındığın ekmekte de kullanabileceği mesajını verdik. Bu ve benzeri tanıtımların etkisiyle bugün ülkemizde birçok fırın ve fabrikada fındıklı ekmek üretilmektedir. Gayemiz ve hedefimiz, fındıkta verim ve kaliteyi artırarak, çok üretip çok satarak her kesimin fındıktan yararlanmasını sağlamaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıklı Ekmek Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement