Fındıklı Parkı'nda Metro İnşaatı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Fındıklı Parkı'nda Metro İnşaatı Protestosu

Fındıklı Parkı\'nda Metro İnşaatı Protestosu

Haber-Kamera: Rasim Emre GÜLBAŞ / İstanbul DHA Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Kabataş'taki Fındıklı Parkı'nın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

03.10.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Rasim Emre GÜLBAŞ/ İstanbul DHA

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Kabataş'taki Fındıklı Parkı'nın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişilik grup saat 11.30 sıralarında Fındıklı Parkı'nda toplandı. Burada grup adına basın açıklamasını Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu'ndan Mücella Yapıcı yaptı. Yapıcı, Fındıklı Parkı ile Kabataş sahilindeki tüm yeşil alanlar ve parkların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kabataş-Mecidiyeköy- Mahmutbey metro inşaat şantiyesi haline dönüştürülmek üzere yüklenici şirkete teslim edildiğini fiilen öğrendiklerini belirtti.

Parkın 7 Temmuz 1993'te SİT alanı ilan edildiğini dile getiren Mücella Yapıcı, "Doğaya kente ve kentliye zarar vermeden bu talihsiz uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Merkezi-yerel yönetimlerin, ilgili tüm kurumların ve meslek örgütlerinin bu konuda büyük bir sorumluluğu vardır" dedi. Basın açıklamasına mimar Elvan Gökçe Erkmen, eski CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da katıldı. Eylemci vatandaşlar 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" şeklinde sloganlar attı

Basın açıklamasının ardından gruptakilerden 2 kişi parkın içindeki şantiye alanına dikilen demir direklerden birini söktü. İkincisi sökülürken polislerin uyarısı ile grup buradan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fındıklı Parkı'nda Metro İnşaatı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement