Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemeleri - Son Dakika
Yerel

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemeleri

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, alan bazlı gelir desteği ödemelerinin Nisan ayı içerisinde yapılacağı yönündeki yetkililerin yaptığı açıklamaların fındık üreticilerinde büyük sevince yol açtığını söyledi.

27.03.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, alan bazlı gelir desteği  ödemelerinin Nisan ayı içerisinde yapılacağı yönündeki yetkililerin yaptığı açıklamaların fındık üreticilerinde büyük sevince yol açtığını söyledi.

Yaman, yaptığı açıklamada, fındık bölgesi bazı AK Partili milletvekillerinin, destek ödemesinin nisan ayının ilk haftası başlayacağı yönünde açıklamalarda bulunduklarını belirtti.

Fındık üreticilerinin uzun süredir destek ödemelerinin başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini aktaran Yaman, şöyle devam etti:

"Bir süredir biz de ödemelerin Nisan başında yapılacağı yönünde duyumlar alıyorduk. Milletvekillerinin yaptığı açıklamalarla bu duyumlarımızın gerçek olduğu netleşti. Uzun süredir destek ödemesini üreticimiz sabırsızlıkla bekliyordu. Ödemelerin başlayacak olması üreticimizi sevindirdi. Hasat öncesi söz konusu ödemelerin gerçekleşmesi çok önemli. İlkbaharla birlikte bahçelerde zirai mücadele dönemi de başlıyor. Üreticilerimiz destek ödemeleriyle rahat şekilde zirai ilaçlarını alabilecek, hasat hazırlıklarını gerçekleştirecek. Bir nevi ödemeler üreticiye ilaç olacak."

Yaman, fındık üreticilerinin ödemelerini daha kolay ve hızlı alması için ilgili banka ile işbirliğine gittiklerini vurgulayarak, "Üretici yoğunluğunun fazla bulunduğu Bulancak, Giresun ve Tirebolu ilçelerimizde ilgili banka ödeme noktalarını artırdı. Örneğin biz Tirebolu ilçemizde odamızın bir katını ilgili bankaya tahsis ettik. Şubelerin yanı sıra bu noktalar vasıtaıyla da çiftlerimiz destek ödemelerini daha hızlı ve kolay sağlayabilecekler" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement