Fındıkta Bilim Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Fındıkta Bilim Çağrısı

Fındıkta Bilim Çağrısı

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, fındıkta her 10 yılda bir zirai don afeti yaşandığını, bunun önüne geçmek için ‘lastik, saman yakma, dumanlama’ gibi metotlar denendiğini belirterek üniversiteleri göreve davet etti.

20.07.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, fındıkta her 10 yılda bir zirai don afeti yaşandığını, bunun önüne geçmek için 'lastik, saman yakma, dumanlama' gibi metotlar denendiğini belirterek üniversiteleri göreve davet etti.

Ziver Kahraman yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014 tarihinde yaşanan ve büyük bir rekolte kaybına sebep olan zirai don yaşandığını belirterek, belirlemelere göre her 10 yılda bir bu tür bir afet yaşandığına dikkat çekti. Bu afet karşısında bölgede 'lastik ve saman yakma, dumanlama' metotları uygulandığını belirten Kahraman, "Fındık tarımında gelişen teknoloji ve bilimsel metotlar hakim olmalıdır. Zirai dona karşı en etkili yapay uygulama olan bahçelerde lastik, saman yakılarak dumanlama yapılması metodundan feyiz alınarak yapay sis üreten tarım aletlerinin, fanların ve diğer aletlerin tarımsal destek envanterine konularak desteklemek gerekir" dedi.

Fındık sektörüne üretimden ticarete kadar bilimsel metotların girmesi gerektiğinin altını çizen Kahraman, "Bunun için tek unsur üniversite sektör işbirliğidir. Bölge üniversitelerini bu konuda göreve davet ediyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fındıkta Bilim Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement