Fındıkta Kalite ve Verim Toplantıları - Son Dakika
Ekonomi

Fındıkta Kalite ve Verim Toplantıları

Fındıkta Kalite ve Verim Toplantıları

Karadeniz İhracatçılar Birliği (KİB) ile Fındık Tanıtım Grubu’nun (FTG) ortaklaşa hazırlayıp uygulamaya koyduğu ve ilk olarak Düzce’den başladığı “Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Kalite ve Verimliliğin Artırılması Eğitim Projesi” toplantıları Ordu’da devam ediyor.

15.04.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz İhracatçılar Birliği (KİB) ile Fındık Tanıtım Grubu'nun (FTG) ortaklaşa hazırlayıp uygulamaya koyduğu ve ilk olarak Düzce'den başladığı "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Kalite ve Verimliliğin Artırılması Eğitim Projesi" toplantıları Ordu'da devam ediyor.

11 Mart 2014 tarihinde Düzce'de başlayan ve ardından Ordu'da devam eden toplantıları üreticilerin katılımlarıyla sürüyor. Ordu'da daha önce Gülyalı, Saraycık Mahallesi, Perşembe, Korgan, Kumru, Ünye-Tekkiraz Mahallesi, Çaybaşı, İkizce, İkizce-Şenbolluk mahallesi, Kabadüz, Akkuş, Ulubey, Gölköy-Damarlı Mahallesi, Gürgentepe-Işıktepe Mahallesi, Gürgentepe, Gölköy, Gölköy- Aydoğan ve Çamaş'ta gerçekleştirilen toplantılarda üreticilere fındıkta budama, gübreleme, hastalık ve zararlılar, dondan korunma yöntemleri, çocuk işçiliği, hasat, harman, depolama, fındıkta gençleştirme ve iyi tarım uygulamaları konularında bilgi veriliyor.

Uygulamalı eğitimlerinde yapıldığı toplantılarda ayrıca budama, gübreleme ve toprak tahlili alma üreticilere demonstratif olarak gösteriliyor. Toplantılara katılan üreticiler budama makası, budama testeresi, eğitim ekibince hazırlanan fındık yetiştiriciliği kitabı, çeşitli konularda lifletler, fındık yeşil kokarcası ve fındık kurdu ile fındık filiz güvesi ilacı dağıtılıyor.

Proje kapsamında eğitim toplantıları önümüzdeki günlerde şu ilçelerde 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek: Aybastı (21 Nisan 2014), Kabataş (22 Nisan 2014), Çatalpınar-Göller (24 Nisan 2014), Çatalpınar (25 Nisan 2014), Mesudiye (28 Nisan 2014), Ünye (29 Nisan 2014) ve Fatsa (30 Nisan 2014) - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fındıkta Kalite ve Verim Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement