Fındıkta Yaşanan Don Olayı - Son Dakika
Yerel

Fındıkta Yaşanan Don Olayı

Ulubey Ziraat Odası Başkanı Poyraz: "Geçtiğimiz hafta bölgemizde meydana gelen kar yağışı fındıkta ciddi zararlara yol açtı.

06.04.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulubey Ziraat Odası Başkanı Hikmet Poyraz, geçen hafta bölgede meydana gelen kar yağışının fındıkta ciddi zararlara yol açtığını belirterek, "Bahçelerde yaptığımız ilk incelemelerde yüzde 70 civarında kayıp olduğunu gözlemledik" dedi.

Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının ardından fındık bahçelerinde yaptıkları incelemede üreticiler adına karamsar bir tabloyla karşılaştıklarını söyledi.

Kar yağışının olduğu gün Ulubey'de hava sıcaklığının eski 5 derece civarlarında seyrettiğini ifade eden Poyraz, şöyle konuştu:

"Mart ayı boyunca havaların iyi gitmesinden dolayı fındık dahil olmak üzere diğer meyve ağaçlarının bir çoğu çiçek açmıştı ancak geçtiğimiz hafta bölgemizde meydana gelen kar yağışı fındıkta ciddi zararlara yol açtı. Bahçelerde yaptığımız ilk incelemelerde yüzde 70 civarında kayıp olduğunu gözlemledik. Bu gerçekten çok ciddi bir kayıp ama biz daha önce üreticilerimizi don olayına karşı bahçelerini sigortalatmalarını istemiştik. Bir kısım üreticilerimiz bu çağrıya kulak verse de çoğu don sigortası yaptırmadı. Şimdi gelinen noktada sigorta yaptıran üreticilerimizin zararı telafi edilecek." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıkta Yaşanan Don Olayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement