Fındıktaki Zirai Don - Son Dakika
Yerel

Fındıktaki Zirai Don

Fındıktaki Zirai Don

Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner, Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan zirai don nedeniyle Görele’de sahil kesimlerde yüzde 25, yüksek kesimlerde ise yüzde 80 yanık oluştuğunu söyledi.

24.04.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner, Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan zirai don nedeniyle Görele'de sahil kesimlerde yüzde 25, yüksek kesimlerde ise yüzde 80 yanık oluştuğunu söyledi.

Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerin gelecek yıllarda böyle bir duruma düşmemesi için bahçelerini sigorta kapsamına almaları gerektiğini belirtti.

Çiftçilerin, 2004 yılında yaşanan zirai don olayından sonra sadece yüzde 10 kısmının bahçesini sigorta kapsamına aldırdığını hatırlatan Öner, şunları kaydetti:

"Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan zirai don nedeniyle Görele'de yapılan rakım usulü incelemeler neticesinde 250 metre yükseklerde yüzde 25, 350 metre yükseklerde yüzde 45, 450 metre yükseklerde yüzde 80, 750 metre yükseklerde ise yüzde 95 oranında yanma tespit edilmiştir. Zirai don olayından yüksek kesimlerde fındığın yanı sıra, kivi, dut, ceviz, çay ve diğer çiçek açan meyveler de büyük oranda etkilenmiştir. Bu durum birçok çiftçimizde mağduriyete yol açmıştır. Çiftçilerimizin gelecek yıllarda bir daha bu gibi olaylarla karşılaşmaması için bahçelerini sigorta kapsamına aldırtmalıdır." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıktaki Zirai Don - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement