Finike'de Bayat Ekmeği Değerlendirme Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Finike'de Bayat Ekmeği Değerlendirme Yarışması Düzenlendi

Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ekmek israfını önlemek amacıyla "Bayat ekmeği değerlendirme yarışması" düzenledi.

27.05.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ekmek israfını önlemek amacıyla düzenlediği bayat ekmeği değerlendirme yarışması gerçekleştirildi.

Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Canan Yavuz Gürkan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen yarışmada 34 katılımcı, hünerlerini sergiledi. Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Doğan, amaçlarının ekmek israfını önlemek olduğunu, bu konuda özellikle kadınları bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

Ekmeğin Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez unsuru olduğuna işaret eden Doğan, şöyle konuştu:

"Ancak ülkemizde günlük ekmek israfı 15 milyonu buluyor. Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız, bayanlarımızın bayat ekmeklerden çeşitleri üretmelerini sağlamaktı. Bu konuda bayanlarımızın bayat ekmeklerden yaptıkları çeşitli yemekler son derece güzel olmuş. Bu yemek tariflerini başkalarına da anlatarak ekmek israfını önlemek istiyoruz." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Finike'de Bayat Ekmeği Değerlendirme Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bir dost: büyük bir haksızlık oldu yarışmada.bazı yemekler tadılmamıştı bile.öylece duruyodu.ve yarışmacılarında o ortamda olması gerekiyodu.büyük haksızlık. 0 0 Yanıtla

Advertisement