Finike, Kaş ve Demre'nin İçme Suyu Sorununu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

Finike, Kaş ve Demre'nin İçme Suyu Sorununu Çözülüyor

Finike, Kaş ve Demre\'nin İçme Suyu Sorununu Çözülüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün 10 milyon TL yatırım bedelli projesiyle Finike, Kaş ve Demre’nin en uzak mahallelerinin içme suyu sorununun çözüleceği bildirildi.

03.03.2016 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nün 10 milyon TL yatırım bedelli projesiyle Finike, Kaş ve Demre'nin en uzak mahallelerinin içme suyu sorununun çözüleceği bildirildi.

ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya genelinde susuz yer bırakmamak için çalışmalarını sürdürüyor. ASAT son olarak, Finike'nin Dağbağ ve Kaş'ın Çobanlar mahallelerini içme suyuyla tanıştırdı. Ekipler, Finike'nin Yeşilköy, Çamlıbel ile Demre'nin Belören ve Çağman mahallerinin sorununu çözmek için de çalışma yürütüyor.

10 MİLYON TL YATIRIM

ASAT, 10 milyon lira yatırım bedelli proje kapsamında bölgeye 46 kilometre isale hattı, 5 kilometre de şebeke hattı döşüyor. Ayrıca, suyun alınacağı Başkoz kaynağına su alım yapısı, Yeşilköy ve Yazır mahallelerine 2 adet terfi binası, 4 adet farklı kapasitelerde depo inşa ediliyor. ASAT ekipleri, içme suyu hattının 35 kilometresini tamamladı.

HAZİRANA YETİŞECEK

Proje kapsamında Başkoz kaynağına yapılan su alım yapısı ile kaynaktan alınan su, terfi hatlarına ve su depolarına aktarılacak. Hatlara yerleştirilen ayrım vanalarıyla sular mahallelere ulaştırılacak. Proje kapsamındaki 2 adet bin tonluk su terfi depolarının inşaatı devam ediyor. Çalışmaların Haziran ayına yetiştirilmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları, yıllardır bu hizmeti bekleyen vatandaşları mutlu etti. Bölge halkı, içme suyu sorununun çözülüyor olmasının heyecanını yaşıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Finike, Kaş ve Demre'nin İçme Suyu Sorununu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement