Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Rusya'da - Son Dakika
Güncel

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Rusya'da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö Soçi, bir araya gelerek Ukrayna krizini değerlendirdi.

15.08.2014 22:27  Güncelleme: 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö Soçi'de bir araya gelerek Ukrayna krizini değerlendirdi.

Soçi'deki Başkanlık Rezidansı'nda düzenlenen görüşmenin ardından konuşan Putin, görüşmede Rusya-Finlandiya ikili ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna başta olmak üzere uluslararası güncel problemleri ele aldıklarını söyledi.

Putin, görüşmede Ukrayna'da yaşanan durumu detaylı şekilde değerlendirdiklerini kaydederek, "Ukrayna'nın insani felaket yaşanan güney doğusunda devam eden askeri operasyonlardan ciddi endişe duyuyoruz. Savaş durumunun sona ermesi, taraflar arasında diyalog başlaması ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması için elimizden gelen herşeyi yapacağız" dedi.

Rusya ve Finlandiya arasınaki ekonomik ilişkilerin 2012'de yüzde 6,5, geçen yıl ise yüzde 10 arttığını belirten Putin, toplam hacmin 19 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Putin, " Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya karşı yaptırımları nedeniyle iki ülke ilişkilerinin genel olarak tehlike altına girdiğini" savunarak, "Rusya-Finlandiya ikili ilişkilerinde yaptırımların kötü havası hissedildi. Bu senenin başından beri yüzde 8'lik bir düşüş yaşandı. Rusya, durumun bu senaryo üzerine gelişmesine karşı" ifadelerini kullandı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ise Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna gönderdiği insani yardım konvoyunun, Moskova ve Kiev arasında karşılıklı güvenin artmasını umduğunu söyledi. Niinistö, Bir sonraki adım olan ateşkese ulaşmak için bu karşılıklı güven ortamının öneminin altını çizdi.

Niinistö, Rusya ile AB arasındaki ilişkilerin soğumasından memnun olmadığını belirterek, görüşmede ikili ilişkileri kapsayan birçok konuyu görüştüklerini söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Rusya\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Rusya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement