FETÖ Mağduru Firari Emniyet Müdürünü İhbar Edene Otomobilini Verecek - Son Dakika
Güncel

FETÖ Mağduru Firari Emniyet Müdürünü İhbar Edene Otomobilini Verecek

Karaman'da FETÖ'nün kumpası sonucu 4 ay hapis yatan hastane müdürü Ali Aktaş, terör örgütü üyeliğinden aranan dönemin emniyet müdürünü ihbar edene otomobilini bağışlayacak.

19.08.2016 11:14  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da FETÖ üyeleri tarafından asılsız deliller ile düzenlendiği iddia edilen operasyonda gözaltına alındıktan sonra 4 ay ceza evinde kalan hastane müdürü Ali Aktaş, terör örgütü üyeliğinden aranan dönemin emniyet müdürünün yerini ihbar edene otomobilini bağışlama sözü verdi.

2 AYRI SUÇLAMAYLA YARGILANDI

Karaman'daki özel bir hastanenin müdürü Aktaş, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlediği operasyonda, Karaman Devlet Hastanesi Müdürü olarak "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla Adana'da mahkemede yargılandığını söyledi.

"KONUŞMA DİNLEMEYE TAKILMIŞ"

Görev yaptığı hastanenin güvenlik görevlilerinin, ismi geçen şirketin elemanları olduğunu ifade eden Aktaş, "Kış geldiği için yazdığım resmi yazı ile şirketten elemanların kışlık gocuklarını istedim. Bu yazıyı gören şirket sahibi Nusret Argun bana telefonda, '2 aydır 2 tane ihalemi feshettiniz. Bir de gocuk istiyorsunuz. Gocuk filan gönderemem' dedi. Bu konuşma dinlemeye takılmış. Bu konuşmayla sanki rüşvet istemişim gibi yargılandım." dedi.

"RAPORLARIN HEPSİ DÜZMECE"

Aktaş, hac ibadetini yapmak için gittiği kutsal topraklarda, evine baskın yapıldığını öğrendiğini aktararak, şunları kaydetti:

" Türkiye'ye döndükten sonra Konya Emniyetine giderek teslim oldum. Rüşvet iddiasıyla gözaltına alındım. Sevk edildiğim Adana'da tutuklandım. 14 günü tek kişilik hücrede olmak üzere 4 ay tutuklu kaldım. Daha sonra ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldım ve görevime geri döndüm. Bu defa da mobbing ile karşı karşıya kaldım. Müdür yardımcılığına indirildim. Sonunda baskılara dayanamayarak emekli oldum. Geçen sene, bize atılmak istenen suçların sahte deliller ile üretildiği anlaşıldı. Sayıştay, raporların hepsinin düzmece olduğunu belirledi. Şimdi Konya'da mahkememiz devam ediyor. Eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu yakalanamadığı için mahkeme sonuçlanamıyor. Yeni gelişmelere göre beraat edeceğime inanıyorum."

"OTOMOBİLİMİ HEDİYE EDECEĞİM"

Ne kendisinin ne de suçlanan arkadaşlarının kaçmayı düşündüğünü anlatan Aktaş, geçirdiği zor günleri hiç unutamadığını bildirdi.

Aktaş, bugün gerçeklerin ortaya çıktığını dile getirerek, "Karakolun önünden bile geçmeyen biri olarak hücrelerde kaldım. Rüşvetçi, vatan haini gibi gösterildim. O gün bize bu kumpası kuranlarla mücadele edemedim ama şimdi devlet bunları yakaladı. Gerçek ortaya çıktı. Ben iade-i itibar istiyorum. Bana 'rüşvet parasıyla annesiyle birlikte hacca gitti' şeklinde iftira atanlara hakkımı helal etmiyorum. Firari olan eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun yerini bildiren, yakalanmasına sebep olan kişiye de emekli paramla aldığım şu anki değeri 35 bin lira olan 97 model otomobilimi vereceğim." diye konuştu.

"BİZİ HÜCRELERE ATANLAR BUGÜN CEZAEVİNDE"

Hücreye atıldığı günü hiç unutamadığını aktaran Aktaş, şöyle konuştu:

"Tek kişilik hücreye çıplak şekilde konuldum. Sabaha kadar ağladım. Diğer hücrelerden de ağlama sesleri geliyordu. Sabah kendime geldim. Ellerimi kaldırdım ve 'bunu yapanları sana havale ediyorum Allah'ım. Benim vekilim, yaradanım, rızık verenim sensin' diye dua ettim. O dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve ekibi, bizlere ceza veren hakim, savcı şu an bizi yatırdıkları yerdeler. FETÖ'cü baş hain eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu aranıyor. Bize kumpas kuranlar, bizi hücrelere atanlar bugün cezaevinde. O zamanın sağlık müdürü açığa alınmış durumda. O günün Karaman Valisi Fatih Şahin tutuklandı."

"ÖRGÜTÜN ÇİRKİN YÜZÜNÜ BANA GÖSTERDİ"

Adana'da mahkemede yargılanırken cezaevi sevk aracında yaşadığı bir olayın, kendisine örgütün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Aktaş, olayı şöyle anlattı:

"Cezaevi aracında Okyanus Şirketi sahibi Nusret Argun ile yan yana oturunca kendimi tutamadım ve ona bağırmaya başladım. Beni sakince dinledi. Bana, kendisini Sağlık Bakanlığı müfettişi olarak tanıtan bir kişinin beni arayıp aramadığını" sordu. Ben de aradığını doğruladım. Bu kişinin, 'Ailem Karaman'da kaza yapmış. 500 liraya ihtiyaçları var. Yardımcı olur musunuz?' dediğini, benim de param olmadığını söylediğimi anlattım. Benden hizmet alımı yaptığımız firmanın sorumlusunu ve telefonunu istemişti ben de verdim. Sonra bu kişi, Nusret Argun'u aramış ve ona "Ailem kaza geçirdi, paraya ihtiyacım vardı, Karaman Hastane Müdürü Ali Aktaş bana yardımcı olmaya çalışıyor. Onda da para yokmuş, siz onun hesabına 500 lira yatırabilir misiniz?" demiş. Argun da telefondaki kişiye küfrederek 'Sen müfettiş değil, polissin. Bir şey bulamadınız, bu şekilde delil üretip çocuğu yakmak istiyorsunuz' dedikten sonra telefonu kapatmış. O gün, bu örgütün çirkin yüzünü öğrendim."

FETÖ Mağduru Firari Emniyet Müdürünü İhbar Edene Otomobilini Verecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel FETÖ Mağduru Firari Emniyet Müdürünü İhbar Edene Otomobilini Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement