Fırat Kalkanı Harekatı: 9 Terörist Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Fırat Kalkanı Harekatı: 9 Terörist Öldürüldü

Fırat Kalkanı kapsamında, jetler IŞİD'e ait 21 binayı imha etti, 9 terörist öldürüldü. Sivillerin çatışmalardan etkilenmemesi, için uçaklardan çok sayıda bildiri atıldı.

11.12.2016 13:04  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçakları, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Suriye'nin Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde, aralarında karargahların da bulunduğu terör örgütü IŞİD'e ait 21 binayı, silah yüklü üç aracı, silah deposu ile tüneli imha etti, 9 teröristi etkisiz hale getirdi.

HAREKAT DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmeye göre, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat devam ediyor.

9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Harekatın 110'uncu günde, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetler Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde, terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik harekat düzenledi. Harekatla, aralarında karargah olarak da kullanılan 21 bina, silah yüklü üç araç, silah deposu ile teröristlerin gizlendiği tünel imha edildi. Hava harekatlarında 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Silahlı insansız hava aracıyla da El-Bab'da IŞİD üyesi üç terörist etkisiz hale getirilirken, silah yüklü bir araç imha edildi.

UÇAKLARDAN BİLDİRİ ATILDI

Harekat kapsamında, El-Bab ve civarındaki sivillerin çatışmalardan etkilenmemesi, masum insanların can ve mal kayıplarının önlenmesi için Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklardan çok sayıda bildiri atıldı. Bildirilerde, sivillerden IŞİD terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgelerden uzaklaşmaları ve güvenli bölgelere geçmeleri istendi.

42 MAYIN İMHA EDİLDİ

Terör örgütü IŞİD'ten kurtarılan bölgelerdeki aramalarda bugüne kadar 2 bin 58 el yapımı patlayıcı ile 42 mayın etkisiz hale getirildi.

Fırat Kalkanı Harekatı: 9 Terörist Öldürüldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fırat Kalkanı Harekatı: 9 Terörist Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement