Fırat Kalkanı' Harekatında Savaş Uçakları Pyd'yi Vurdu - Son Dakika
Güncel

Fırat Kalkanı' Harekatında Savaş Uçakları Pyd'yi Vurdu

Fırat Kalkanı\' Harekatında Savaş Uçakları Pyd\'yi Vurdu

- TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 58'inci gününde IŞİD'in 43, PYD'nin ise 31 hedefi karadan ve havadan imha edildi.

20.10.2016 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 58'inci gününde IŞİD'in 43, PYD'nin ise 31 hedefi karadan ve havadan imha edildi. Operasyonda 1 IŞİD'li ve 160 ile 200 arasında PKK/PYD'li teröristin öldürüldüğü belirtildi.

'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 58'inci gününde terör örgütü PKK/PYD mensupları, Bab yönündeki Al Hasi, Eashiyah, Urum Al Qurah, Wardiyah, Kawl Suruj ve Shahba Barajı'nı ele geçirirdi. IŞİD'in 43, PKK/PYD'nin ise 31 hedefi havadan ve karadan ateş altına alınarak imha edildi. Harekatta 1 IŞİD'li ve 160 ile 200 arasında PKK/PYD mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. ÖSO'ya mensup 1 asker de yaşamını yitirdi. 10 el yapımı patlayıcının da imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif şehit olmuş, 1 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. PYD/PKK, Bab istikametindeki Al Hasi, Eashiyah, Urum Al Qurah, Wardiyah, Kawl Suruj ve Shahba Barajı'nı ele geçirerek kontrol altına aldığı alanı doğuya doğru genişletmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 155 meskun mahalde yaklaşık 1260 kilometrekare kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 42 DEAŞ hedefine ve 13 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları tarafından atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, PYD/PKK'nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılmış, PYD/PKK unsurlarınca karargah, toplanma,barınma ve silah,mühimmat deposu olarak kullanılan dokuz bina, bir zırhlı araç ikisi silahlı dört araç imha edilmiştir. Harekat sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK unsurunun etkisiz hale getirildiği kıymetlendirilmektedir. Koalisyon güçleri tarafından; Taanah'da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 1 hava harekatı sonucunda, 1 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 10 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1218 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir." - Kilis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırat Kalkanı' Harekatında Savaş Uçakları Pyd'yi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement