Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 25 Ypg'li Öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 25 Ypg'li Öldürüldü

Fırat Kalkanı Operasyonu\'nda 25 Ypg\'li Öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu'na desteği ile başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 25 YPG üyesi öldürüldü.

29.08.2016 04:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu'na desteği ile başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 25 YPG üyesi öldürüldü.

Operasyonun beşinci gününde Özgür Suriye Ordusu iki köyü daha PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin elinden aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ateş açan YPG hedefleri ise hava saldırıları ile etkisiz hale getirildi. Hava operasyonunda teröristler tarafından kullanılan 5 bina da yerle bir edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus'a yönelik yapılan 'Fırat Kalkanı' operasyonuna ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, meşru müdafaa hakkı kapsamında düzenlenen harekatın devam ettiği vurgulanarak şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı' devam etmektedir. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

Özgür Suriye Ordusu ise YPG'nin yapılan açıklamalara karşın hala Menbiç'i terk etmediğini duyurdu. Muhalifler YPG'nin elinde bulunan Menbiç'e doğru ilerlemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Apparently YPG never left the Manbij area. Both SDF and US gov misled the public about YPG's presence in there pic.twitter.com/cbWnQB1f79— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) 28 Ağustos 2016

Terör örgütü PKK ise Fırat Kalkanı Operasyonu ile birlikte Türkiye'de yaptığı saldırılarını artırdı. Dün gece Diyarbakır Havaalanı'nda polis noktasını hedef alan PKK, pazar günü de Hakkari'nin Şemdinli içesinde askere saldırdı. 1 askerin yaralandığı çatışmada en az 10 PKK'lı öldürüldü.

Türkiye'nin desteğini alan Özgür Suriye ordusu, YPG ve IŞİD'in elinde bulunan yerleşim birimlerine alarak ilerlemeye devam ediyor.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 29 Ağustos 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 25 Ypg'li Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement