Fırat Üniversitesi Yabancı Öğrenci Alım Sınavları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Fırat Üniversitesi Yabancı Öğrenci Alım Sınavları Yapıldı

Fırat Üniversitesi Yabancı Öğrenci Alım Sınavları Yapıldı

Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) 2016-2017 eğitim öğretim yılında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci Sınavı (FÜYÖS-2016) yapıldı.

24.05.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) 2016-2017 eğitim öğretim yılında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci Sınavı (FÜYÖS-2016) yapıldı.

Uluslararası bir üniversite olma yolundaki çalışmalarıyla dikkat çeken FÜ yabancı öğrencileri ilgisini çekiyor. FÜ tarafından yapılan FÜYÖS sınavlarına ABD, Almanya, Suriye, Azerbaycan, Afganistan, İsviçre, İran, Türkmenistan, Nijerya, Irak, Filistin, Somali, Pakistan, Mısır ve Bulgaristan gibi ülkelerden çok sayıda öğrenci başvuruda bulundu. Başvuran öğrenciler Elazığ, İstanbul ve Ankara'da sınava girdi.

Fırat Üniversitesi diplomasının dünya çapında etkili olmasının yabancı öğrencilerin, üniversitelerini tercih etmesi yönünde etkili olduğunu belirten Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, birçok ülkeden öğrencinin sınava girdiğini söyledi. Yabancı öğrenci sayısını artırmak için yoğun bir çalışma yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Demirdağ, " Türkiye'ye gelemeyen diğer ülkelerdeki öğrencilerimiz için sınav merkezleri oluşturduk. Bugün yapılan sınavlar Elazığ dışında Ankara ve İstanbul'daki merkezlerde de yapıldı. 18 Haziranda ise yurtdışında 9 ülkede FÜYÖS sınavlarımız yapılacaktır. Amacımız yabancı öğrenci sayımızı artırmaktır" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fırat Üniversitesi Yabancı Öğrenci Alım Sınavları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement