"Fırçasız Ressam"In Karanlığı Yırtan Tabloları - Son Dakika
Yerel

"Fırçasız Ressam"In Karanlığı Yırtan Tabloları

Hataylı ressam Ali Taş'ın karanlıkta izlenen, fırçasız ve tamamen parmaklarıyla hazırladığı Türkiye resimleri 40 ülkede görücüye çıkaracak.

13.05.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hataylı ressam Ali Taş'ın karanlıkta izlenen, fırçasız ve tamamen parmaklarıyla hazırladığı Türkiye resimleri 40 ülkede görücüye çıkaracak.

Taş, bir çay bahçesinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, amacının Türkiye ve Hatay'ı tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmak olduğunu ifade etti.

Dünyada ilk defa karanlıkta görünen boyayı icat ederek, karanlıkta izlenen sergiler açan ve yüzyılın mucit ressamı unvanını da alan Taş, 40 ülkede sergilenecek resimlerinin ilk önce bu mekanda tamamen ücretsiz olarak sanatseverlerin beğenisine sunacağını dile getirdi.

Taş, turne hazırlıklarının son aşamaya geldiğini, daha önceki yıllarda 30 ülkede katıldığı etkinliklerde, Türkiye'nin ve Hatay'ın tanıtımı adına icat ettiği boyayla hazırladığı Türkiye manzaralarını içeren resimlerini sergileme imkanı bulduğunu söyledi.

40 ülkede yapılması planlanan resim sergilerinde, promosyon ve tanıtımlarla beraber en az 600 milyon insana ulaşılmayı hedeflediğini ifade eden Taş, hedefleri olan insanların, hedeflerini doğru koymaları, zamanı doğru planlamaları, samimi olmaları, potansiyellerini çok iyi bilmeleri, kendilerini sürekli geliştirmeleri, kararlı, azimli ve bilinçli çalışmaları gerektiğine inandığını kaydetti.

-"Karanlıkta görülebilen boya seri üretme kavuşacak"

Taş, 10 yıllık çalışma sonucunda dünyada eşi olmayan bir boya icat ettiğini ve bu boyanın en önemli özelliğinin, gündüz-gece, hatta zifiri karanlıkta, siyah dahil tüm tonlarda görünme özelliğine sahip olduğunu belirtti.

Gece görünen boyayı Türk Patent Enstitüsü'nden tescil ettirdiğini ifade eden Taş, TÜBİTAK'ın teşvikleriyle 2006 yılında başvurusunu yaptığı boyanın patentini, 2009 yılı itibariyle alarak boyasının bu alanda tek olduğunu ispatladığını vurguladı.

Taş, karanlıkta ışık saçan boyanın piyasada bulunan fosforlu ve flüoresan boyalardan tamamen farklı olarak, gündüz ışığını uzun süre absorbe ederek tüm tonlarda, karanlıkta ışık saçtığını dile getirerek, boyanın nerelerde kullanılabileceğine ilişkin Japonya'dan bir firmayla iletişim halinde bulunduğunu anlattı.

Daha önce dünyada ilk kez "Karanlığı Yırtan Resimler" adlı karanlıkta da izlenen resimlerinin sergisini açtığını kaydeden Taş, "Japon bir firma bu boyanın seri üretimine başlamak için benimle görüşmeler yaptı. Fakat Japonya'da yaşanan Tsunami felaketinden dolayı bu görüşmeler kısa bir süreliğine askıya alındı. Yakın bir zamanda bu boyanın patent hakkını bu firmaya devretme işlemlerini yapabiliriz. Amacım bu boyanın seri üretiminin yapılacağı fabrikayı Samandağ ilçesine kurdurmak ve burada istihdama katkıda bulunmak. Bu projeden elde edeceğim gelirle de kendi adıma bir okul kurmak istiyorum" diye konuştu.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Fırçasız Ressam'In Karanlığı Yırtan Tabloları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement