Firefly Magazin Jcı Kültür Uluslararası Sosyal Sorumluluk (ICSR) Ödül Gecesinde İlk Kez Okuyucularla Buluşuyor - Son Dakika
Advertorial

Firefly Magazin Jcı Kültür Uluslararası Sosyal Sorumluluk (ICSR) Ödül Gecesinde İlk Kez Okuyucularla Buluşuyor

Firefly Magazin okuyucularını ATEŞ BÖCEĞİ olmaya davet ederek şu sloganı iletiyor: Hem kendini hem çevreni aydınlat ve hep birlikte Dünyayı aydınlatalım.

05.12.2016 17:50  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

JCI Kültür ve Firefly Magazin işbirliği ile düzenlenen II. Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk (ICSR) Ödülleri gecesinde Firefly Magazin özel sayısıyla ilk kez okuyucularla buluşacak.

Firefly Magazin bu ödül gecesine özel olarak hazırlanan ve bu geceyle birlikte yayın hayatına başlayan bir gönüllülük ve sosyal sorumluluk dergisidir.Ödül gecesine katılan firmaların KSS projelerinin anlatıldığı dergide ayrıca BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotraile yapılan röportajı da yer aldı. Bu röportajda Türkiye ve Dünya'daki KSS projelerinden ,sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ve ,SnMalhotra'nın Türkiye'deki görevi sürecindeki değerlendirmelerine yer verildi.

Bir böcek türü olan ateş böceği % 100 verimle çalışan ve kimyasal bir tepkimeyle oluşan soğuk ışık üretir. Bu oluşum bilim adamlarını hala şaşırtmaktadır. Ateş böceklerinin ürettiği soğuk ışık çok parlaktır. Tayland'da geceleri nehir kıyısındaki Ton Lampoo ağaçlarını saran ateş böcekleri bir dakikada 120 defa parıldayıp söndükten sonra şimşek çakmış gibi aydınlanır ve ardından karanlığa boğulur. Jamaika'da ateş böcekleri o kadar parlak ve ışıklıdır ki, uzaktan bakıldığında ağaçlar alevler içinde yanıyormuş hissini verir. Güney Amerika yerlileri soğuk ışık üreten bu böcekleri bir torbaya koyarak fener olarak kullanır.

Firefly Magazin Genel Yayın Yönetmeni Eda Bohur ateş böcekleriyle ilgili bu bilgiyi verdikten sonra konuşmasına şu şekilde devam etti: "Ateş böcekleri bir araya geldiklerinde hem karanlığı aydınlık yaparlar hem de bu ışığı birbirleriyle iletişim kurmak için kullanırlar. Kendileriyle birlikte çevrelerini de aydınlatırlar. Bizim için her sosyal sorumluluk ve her gönüllük hikayesi birer ateş böceği gibidir. Ateş böceği gibi tek başına ışığı cılızken bir araya gelindiğinde etkili bir aydınlık oluşturabiliyorlar yanibiraraya gelince bu konuda çok daha kapsamlı çalışmalar ortaya konabilir. FireflyMagazin bu fikirden yola çıkarak oluştu.Bu amaçla Firefly magazin sosyal sorumluluk ve gönüllükle ilgili her şeyin toplandığı bir platform oluşturuyor. Bunun için 2017 yılından itibaren bu konuda tüm bilgilerin ve projelerin yer aldığı süreli ve elektronik bir dergi olmanın yanı sıra sosyal sorumluluk paydaş buluşmaları, panelleri yapacak ve online platform dahil olmak üzere tüm enerjisini çeşitli buluşma platformlarını oluşturmak için harcayacaktır."


Son Dakika Advertorial Firefly Magazin Jcı Kültür Uluslararası Sosyal Sorumluluk (ICSR) Ödül Gecesinde İlk Kez Okuyucularla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement