Fırıncılık Dünya Şampiyonası Ön Elemeleri - Son Dakika
Güncel

Fırıncılık Dünya Şampiyonası Ön Elemeleri

Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, Fırıncılık Dünya Şampiyonası'nın Afrika-Akdeniz Bölgesi seçmelerinde hünerlerini sergiledi.

10.04.2015 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, Fırıncılık Dünya Şampiyonası'nın Afrika- Akdeniz Bölgesi seçmelerinde hünerlerini sergiledi.

Ümraniye'deki Baking Center'da, ev sahibi ülke Türkiye ile başlayan elemelerde, yarın Cezayir, 12 Nisan'da Fas, 13 Nisan'da Fildişi Sahili ve 14 Nisan'da Mauritiuslu fırıncılar yarışacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya genelinde 1992'den beri yapılan yarışmaya Türkiye'nin 2002'den bu yana katıldığını söyledi.

Türkiye'nin ilk kez bu yıl yarışmanın seçmelerine ev sahipliği yaptığını belirten Balcı, "Yarışmada grup birincisi olmak istediğimiz için heyecanlıyız. Bir de dışarıdan gelen misafirlerimizi ve jüri üyelerimizi en iyi şekilde ağırlayarak ülkelerine mutlu bir şekilde dönmelerini sağlamak açısından ayrı bir heyecan yaşıyoruz" diye konuştu.

Balcı, Türkiye'nin 2008'de grup birincisi olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu sene de inşallah grup birincisi olarak dünya birinciliği için yarışma hakkını elde edeceğiz. Ustalarımız 3 aylık bir zaman zarfında çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiler. Bugün meydana getirdikleri ürünlerde, sanatsal tasarımda olsun ekmek çeşitlerinde olsun bu dönemin çok iyi geçtiğini görüyoruz. Yapılan ürünlerde iddialı olduğumuzu söyleyebiliriz. İnşallah Türkiye, ikinci defa birinciliği bu yarışmada elde etmiş olacak."

Balcı, 2016'da yapılacak yarışmada dünya derecesi beklediklerini vurgulayarak, ustalara yaptıkları hazırlık dönemi için teşekkür etti.

Seçmelerde 8 saatlik maratonla yaratıcılıklarını sergileyen fırıncılar, Baget ve dünya ekmeği, Viennese hamur işleri ve artistik parça kategorilerinde yarıştı.

Milli takım, artistik parça kategorisinde, kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanması ile elde ettiği özgürlüğü simgeleyen bir ürünle jüri karşısına çıktı.

Finale yükselen iki takımın açıklanacağı ödül töreni, 16 Nisan'da İstanbul Levent The Edition Otel'de gerçekleştirilecek.

Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Akdeniz-Afrika, Asya-Pasifik olmak üzere 4 bölgede düzenlenen seçmelerde 30 ülke, Fırıncılık Dünya Şampiyonası finaline katılmak için mücadele ediyor.

Uluslararası seçmelerin ilki olan Afrika-Akdeniz ayağında Milli Takım finale yükselirse, Paris'te düzenlenecek 2016 Fırıncılık Dünya Şampiyonası'nda yarışacak 12 ülkeden biri olarak Türkiye'yi temsil edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fırıncılık Dünya Şampiyonası Ön Elemeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement