Fırsat Verilen 'Özel Çocuklar' Usta Garsonları Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Fırsat Verilen 'Özel Çocuklar' Usta Garsonları Aratmadı

Fırsat Verilen \'Özel Çocuklar\' Usta Garsonları Aratmadı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlikte belediye ve özel sektöre ait bir kafe ve restoranda yarı zamanlı çalışan 3 down sendromlu çocuk, müşterilere çay ve yemek servisi yaptı.

21.03.2017 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlikte belediye ve özel sektöre ait bir kafe ve restoranda yarı zamanlı çalışan 3 down sendromlu çocuk, müşterilere çay ve yemek servisi yaptı.

Ortaca Belediyesi Kent Konseyi 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' nedeniyle, down sendromlu ve otizmli çocuklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gökmen, Coşku Özel Eğitim Okulu, Başaran Rehabilitasyon Okulu, Güzelyurt Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri ve velilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Ortaca Belediyesi Kültür Park, Cafe Manya ve Alabi Restoran'da yarı zamanlı çalışan 3 down sendromlu çocuk, müşterilere çay ve yemek servisi yaptı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Şahin, engellilerin toplumda yerleri olduğunu vurguladı. Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, down sendromlu ve otizmli çocukların yanında olduklarını söyleyerek "Gerçekten de usta bir garsonu aratmadılar, siparişlerimizi alıp düzgün bir şekilde servis ettiler. İnşallah bu gençlerimiz ve çocuklarımızı bundan sonra her alanda görmek istiyoruz" dedi.

Restoranda yemek yemeye gelenler de önce şaşırdıklarını ancak mutlu olduklarını ve servisten memnun kaldıklarını dile getirdi. Şef garson Cenk Büyükkılıç'ın annesi Ümmü Gülsüm Büyükkılıç, "İnşallah insanlar bir gün, burada çalışabildikleri iki saati gerçekte de çalışabileceklerini anlayabilir. Devletimiz onlara da istihdam sağlasın. Bedensel engelliler kadar bizim çocuklarımız da verilen talimata uyuyor yapabiliyor. İnşallah bu tür organizasyonlar sonuç verir" dedi.

- Ortacamuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırsat Verilen 'Özel Çocuklar' Usta Garsonları Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement